מכלמה טורקית

 

 8 תפוחי אדמה בינוניים
 4
בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
250
גר´ בשר טחון
1/3
כוס שמן לטיגון
6
ביצים גדולות
כף טימין יבש מפורר
קמצוץ פפריקה חריפה
כף נענע יבשה מפוררת
מלח
פלפל

הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה. כשתפוחי האדמה מוכנים אבל לא רכים מידי, מקלפים ומגרדים אותם בתנועות ארוכות.
מאדים את כל הבצל עד שהוא שקוף. מסננים חצי מכמות הבצל מהשמן, מערבבים עם תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל.
מסננים את שארית הבצל ומחזירים את השמן חזרה למחבת. מטגנים את הבשר הטחון, מוסיפים את הבצל, עלי הטימין, הנענע המיובשת, מלח ופלפל שחור.

בתבנית חסינת אש, מסדרים שכבה מחצי כמות תפוחי האדמה, מעל מסדרים את הבשר, מעל את שארית ! תפוחי האדמה ומקררים מעט. יוצרים 6 חורים בתבשיל ושופכים ביצה שלמה לכל חור. מפזרים מעל פפריקה חריפה, מלח ופלפל. עד לשלב זה ניתן להכין מראש ולשמור מכוסה במקרר.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 40 דקות.
בהגשה ניתן לקשט בנענע יבשה.

 

 

מקור המתכון: " פפריקה " – בוקשטטר