זיתים שחורים מצומקים

 

זיתים שחורים מצומקים הם מעדן וניתן להכין מהם גם טפנד.

לכל זית שחור מכל סוג טעם משלו. העדיף והטעים  הוא הקלאמאטה

 

הפעם הכנתי מזן פיקואל, זהו זית גדול ובשרני במיוחד.

 

שוטפים ומנקים את הזיתים

מניחים בכלי, רצוי זכוכית יחד עם מלח גס, המלח צריך לכסות את כל פני שטח הזיתים מכל הכיוונים. הזיתים נחים בתוך המלח.

כל יום יש להגיר את הנוזלים המצטברים במשך שלושה שבועות לערך.

כעת הזיתים נשארים בתוך המלח לחודש או חודשים איך שרוצים אפילו שנה.

כל פעם דולים את הכמות הרצויה, שוטפים היטב ומניחים בצנצנת עם שמן זית.

אם מלוח מדי אפשר להניח בצנצנת עם מים למשך שלושה ימים ולהחליף כל יום את המים.

 

אפשר לשדרג על ידי הכנסה לתמיסת 4\3 מים 4\1 יין אדום ולכסות מעל בשמן ולהמתין שלושה חודשים.