ניוקי עם ארטישוק וירקות

 

לא תמיד יש לי זמן ואפשרות להכין ניוקי לבד, אז יש גם ניוקי מוכן.

על מנת להתקרב לטעם של מסעדות שף החלטתי לתת לו טעם של ארטישוק ירושלמי.

 

הכנת הארטישוק הירושלמי

רצוי שיהיה מושרה שלושה ימים  במים קרים עם החלפות למניעת תופעות לוואי.

את הארטישוק המקולף מכניסים לכלי חסין אש שלם יוצקים שמן זית וכף מים ומכניסים מכוסה  לתנור ל45 דקות לערך

ב180 מעלות עד שמתרכך לאכילה ( הזמן על פי תוצאת הריכוך).

 

את הניוקי  מבשלים עד שהוא צף להוריד מיד, לפתוח את הכלי עם הארטישוק הירושלמי, לפרוס, ולהעביר את הניוקי פנימה.

לנער בקלילות להפוך לכלי הגשה.

 

מטגנים פטריות מחולקות לרבעים עם בצל ופלפל שחור ומלח ומפזרים מעל.