תפוחי אדמה אפויים

 

כביכול מתכון לתפוחי אדמה אפויים נשמע בנאלי, מי לא יודעת להכין.

ובכן צחי אביב המוכר לנו בשם ביג ג'ק, פתח זה מכבר בלוג אוכל חדש והפסיק

את פעילותו בתפוז. את הבלוג הוא פתח יחד עם רוני הידועה בכינוי סיאם.

היום הכנתי את המתכון הנפלא לתפוחי האדמה שלו. וכעת אני מצטער רק על דבר אחד,

שלא הכנתי שק שלם….

 

אני מביא את המתכון כפי שנרשם במקור בבלוג החדש שלהם

http://www.gourmetlv.com/

 

תפוחי אדמה בתנור – GourmeTLV

 

 

מרכיבים:


 2
שקיות רשת של תפוחי אדמה קטנים

שמן זית בנדיבות

מלח גס

פלפל שחור טרי גרוס

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

ממלאים סיר גדול במים ומבשלים את תפוחי האדמה

עד שהם מתרככים מעט. (מבחן המזלג). מסננים ומייבשים.

מועכים את תפוחי האדמה בין אצבעות הידיים בעדינות

רק כדי שתפוחי האדמה יתבקעו אבל שישארו שלמים.

מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת בתבנית הגדולה

של התנור שרופדה בנייר אפייה.

מזלפים שמן זית בנדיבות. מפזרים מלח גס בנדיבות

מתונה ומעט פלפל שחור גרוס.

אופים כ-45 דקות עד השחמה יפה.

 

אפשר לגוון עם רוזמרין

התוצאה רבותי נפלאה