פרגיות עם פתיתים

 

לצחי ( ביג ג'ק) ולרוני יש בלוג חדש, בעבר הייתי נוהג לקרוא בתפוז אבל משהו קרה שם והרבה תפוזים נשרו. הבלוג החדש בהשראת מתכון זה הכנתי את התבשיל הנפלא הזה:

 http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1445477

 

פרגיות עם פתיתים:

 

מרכיבים:

קילו פרגיות

שני בצלים

4 שיני שום

חצי פלפל אדום

כוס זיתים מגולענים

שמן זית

כוס וחצי מים

כוס פתיתים או יותר

מלח

תבלינים: פפריקה , כמון, כוסברה מגרגרים,כורכום, פלפל לבן, תבלין הבית של חינאוי.

 

הכנה

לטגן את הבצל הקצוץ, לקראת ההזהבה להוסיף את השום. לפזר מעל פפריקה ( רצוי מרוקאית),

ולהוסיף את הבשר והתבלינים ולטגן רבע שעה על אש גדולה במיוחד.

להוסיף את הפתיתים ואת הזיתים, לערבב כמה דקות ולהוסיף מים.

לבשל רבע שעה עד כעשרים דקות, לכבות לרבע שעה לפחות ?

 

ולהגיש.

 

 

מעולה