סלט חיטה

באדיבות: חוות צוק המעדניה

באדיבות תומר צוק

 

המצרכים:

כוס חיטה יבשה מבושלת

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי בצל לבן קצוץ

עשרה שזיפים קצוצים לקוביות

כוס גרגירי רימון

רבע כוס גרעיני חמניה קלויים

רבע כוס  גרעיני דלעת

 

לרוטב:

שלוש כפות שן זית מעולה

כפית חרדל

שלוש כפיות דבש

מיץ לימון משני לימונים

 

יש להשרות את החיטה בהרבה מים לפחות שעה. יש לבשל את החיטה בסיר עם מים כעשרים וחמש דקות ולוודא שהיא רכה, אבל לא רכה מדי. יש לצנן את החיטה היטב ולערבב עם שאר החומרים.
כחצי שעה לפני ההגשה, יש להכין את הרוטב ולערבב אותו עם הסלט

מערבבים הכל ליצירת תערובת אחידה

 

אני השרתי ברוטב כמה שעות לפני ההגשה, החיטה סופגת את הרוטב אבל גם את הטעמים כך שלפני ההגשה הכנתי שוב מנה של רוטב ויצקתי אותו.