סלק הוא אחד מיני ירקות השורש השכיחים במחוזותינו.זהו אחד ממיני הירק בעל המון תכונות בריאותיות, אנשים לא מספיק מודעים לתכונות אלו. הוא מכיל כמות גדולה של ויטמין C אבל גם פחמימות כיוון שיש בו סוכר והוא גם משמש להפקת סוכר. צריכה של סלק טרי ממצה את היכולת לנצל את התכונות שלו בחיזוק המערכת החיסונית ונגד מחלות שונות.

 

את הסלט הבא אכלתי במסעדת קימל בגלבוע וניסיתי כאן לשחזר.

1 סלק חי

3 שזיפים מיובשים

2 כפות רכז רימונים

2-3 כפות שמן זית משובח

2 כפות סילאן

כף בלסמי

מיץ מלימון

נענע קצוצה

2 כפות של צנוברים קלויים

מומלץ להגיש בליווי גבינת עיזים סנט מור או גבינה כחולה או אחרת, מה שאוהבים. זה משתלב נהדר.

מקלפים את הסלק. קוצצים דק לקוביות קטנות או מלבנים ( השתמשתי בגיטרה).

מערבבים עם כל החומרים פרט לנענע, הצנובר ולגבינות כמובן.

לפני ההגשה מערבבים נענע קצוצה, מפזרים את הצנובר מעל, אפשר בצל ירוק טרי.

ובצד מומלץ פרוסות מגליל של גבינה.

 

בתיאבון ולבריאות.

מודעות פרסומת