לאחרונה רשת השופרסל יצאה עם מוצר חדש " תערובת חמין, שעועית לבנה, שעועית אדומה וחומוס 600 גרם" מדובר בשקית עם קטניות קטנות וחמודות…ובדיוק הייתי אמור להכין חמין ולהביאו עימי לביקור משפחתי בדרום.

מרכיבים:

חצי ק"ג בשר לחמין( שפונדרה, חזה עם עצם  )

6-8 תפוחי אדמה גדולים

3-3תפוחי אדמה נוספים לקיגל

שקית תערובת לחמין של שופרסל

חצי כוס חיטה

חצי כוס גריסי פנינה

3 כפות בורגול

4 בצלים בינוניים לטיגון

4 בצלצלים קטנים על קליפתם החומה

4 שזיפים מיובשים חסרי גלעין

ביצים לחמידוס

כף קמח

שמן

פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

כף סילאן

מלח

 

ההכנה:

 

משרים במים את הקטניות והחיטה למשך לילה לפני ההכנה.

מטגנים את ארבעת הבצלים עד לצבע חום חזק.

מרפדים תחתית של סיר בקליפות של בצלים

מחלקים את תפוחי האדמה לפלחים (6-8)

מניחים רבע מכמות תפוחי האדמה בתחתית, עליהם מפזרים רבע

מכמות הקטניות על כל אלה מניחים את הבשר.

מכסים את הבשר ברבע מכמות הקטניות, רבע מכמות תפוחי האדמה,

והבצלים הקטנים על קליפתם ומניחים גם את השזיפים היבשים.

מפזרים גם בורגול, וגריסים.

את החיטה הכנסתי כמילוי לגלדי בצל שסגרתי כך גם קיבלתי בצל ממולא.

מניחים ביצים בכמות הרצויה, מכסים בתפוחי אדמה וקטניות,

מפזרים בצל מטוגן, מניחים את הקישקע וכעת מכינים קיגל קטן.

 

כעת מכינים מים עם תבלינים, סילאן, מלח מערבבים היטב ושופכים

על החמין עד לגובה החמין ולא יותר טיפה.

להכנת הקיגל:

מרסקים 2 תפוחי אדמה בינוניים, בצל, ביצה, פלפל שחור, כף קמח,

כפית שמן ואת כל זה מניחים במרכז החמין רק כשמתחיל לרתוח או להיות חם.

סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור או  לפלטה אני מכין בסיר בישול איטי על חשמל משעה שש בערב עד לארוחת הצהריים שלמחרת.

1

2

3