רביולי / קפלצ'ו סלק עם חמאה ופרג

משה בראל, פסטה דלה קזה

מתכון קל מאד להכנה // 3-4 מנות
מצרכים:

  • חצי ק"ג רביולי או קפלצ'ו ממולאים בסלק של פסטה דלה קזה
  • 2 כפות זרעי פרג לא טחון (חשוב שהפרג יהיה מאד מאד טרי כדי למנוע טעם מריר או מעופש(.
  • קורט פלפל שחור גרוס או פלפל לבן גרוס דק.
  • קורט מלח
  • מעט פרמז'ן אמיתי מגורר להגשה.

הרוטב:
ממסים בסיר רחב את החמאה על אש נמוכה ומוסיפים את הפרג בוחשים ומכבים את האש. החמאה החמה תשחרר מעט את הטעם העדין של הפרג. מומלץ תמיד שהרוטב ימתין לפסטה ולא להפך ואת הפסטה המבושלת נוסיף ישירות את הרוטב המוכן. כך ישמר היטב טעמה ומרקמה של הפסטה.

מבשלים את הרביולי או הקפלצ'ו:
מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים כפית מלח. כאשר המים רותחים היטב מוסיפים את הרביולי ומבשלים כ-5-6 דקות  מסננים ומעבירים אל הסיר עם הרוטב ומדליקים שוב את האש. מבשלים את הרביולי ברוטב החמאה עוד כדקה – שתיים, ממליחים, מפלפלים מעט ומגישים עם פרמז'ן מגורר מלמעלה.

משה בראל: את המתכון הנ"ל לרביולי סלק טעמתי לראשונה בצפון-צפון איטליה ממש ליד הגבול עם אוסטריה. כאשר ביקשתי מן השף את המתכון נדהמתי מן הפשטות שלו – רוטב כך כך פשוט ועדין עושה לפסטה ולמילוי כבוד, מדגיש אותם ולא מבלבל את החך של הסועד.כאשר יש לך פסטה טובה – בעצם לא צריך הרבה יותר.