כדאי לנצל את סוף עונת הארטישוק וגם את הגבינות הדקות דקות של טרה, השתמשתי בגבינות אדם.

 

חומרים

2-3 ארטישוקים

שמנת לבישול

גבינה צהובה

מלח

פלפל

אורגנו

זיתים פרוסים

לבצק

כוס וחצי קמח

100 גרם חמאה

מלח

ביצה

ההכנה

אם משתמשים בארטישוק טרי עובדים בקערה עם מיץ לימון ומים. מנקים את הארטישוק לקבלת לבבות בלבד.

להכנת הבצק

מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה והביצה ומוסיפים את המלח. לשים לבצק אחיד, אם נדרש אפשר להוסיף מעט מים.

יוצרים כדור ומקררים שעה לפחות במקרר.

בינתיים פורסים את לבבות הארטישוק לפלחים ( הכל במי לימון). מכינים פרוסות גבינה צהובה או פירורי גבינה מרוסקת.

מחממים תנור ל 180 מעלות

מוצאים את הבצק, מרדדים ומתאימים לכלי האפייה , רצוי כלי לפאי. מסדרים היטב את הבצק בכלי כך שישמרו השוליים.

מפזרים גבינה צהובה או פרוסות. מניחים את הארטישוק, מפזרים עוד גבינה אפשר גם בולגרית מפוררת. יוצקים את השמנת. מפלפלים וממליחים ומפזרים אורגנו ולתנור ל40 דקות לערך עד שמבחינים שהבצק מוכן והתערובת התמצקה.

בתיאבון