את המתכון קיבלתי לאחר ארוחה מהסרטים בטרקלין.

הסרט אדונית התבלינים מוביל אותנו לעולם התבלינים…..

 

 

חומרים: לקארי

2-3 בצלים קצוצים

5 שיני שום ( השתמשתי בטעות ב 2 )

2 ס"מ  ג'ינג'ר טרי מרוסק

1 כפית מלח מחוקה

חצי כפית פלפל שחור

כפית משחת קארי ירוק ( מצנצנת)

2 כפיות גראם מסאלה

חצי כפית כורכום

פפריקה, כוסברה, פלפל צ'ילי טחון,

 

חומרים לרוטב

2 כפות עגבניות מרוסקות ועוד עגבנייה טרייה מרוסקת

1 קופסא חלב קוקוס

פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

1 ק"ג חזה עוף פרוס לנתחים

 ההכנה

ראשית מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כמה דקות.

מוסיפים את התבלינים וממשכים לטגן ולערבב.

אחרי חמש דקות מוסיפם את העגבניות המרוסקות ומערבבים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

(אפשר להוסיף חצי כוס מים )

 

מוסיפים קופסא חלב קוקוס ומערבבים ומבשלים להרתחה ובישול.

 

מטגנים את החזה בשמן ומעבירים לרוטב לבישול של דקה.

מוציאים את הבשר, מצמצמים את הרוטב עוד חמש דקות ובונים את המנה

 

עדיף על אורז, אפשר גם על פסטה.