Simply, the best Kebab

 

הבעלים של מסעדת תנורין, השף יוסא חנן, פתח בימים אלה מסעדת קבב חדשה בצומת כוח.במקום מוגשים שלושה סוגי קבב עראייס עטופים בפיתה לבנונית ולצידם מוצע תפריט ערבי גלילי מגוון.כמו כן מוצעות במקום מנות ילדים.

האהבה האדירה של הלקוח הישראלי לקבב, זו שכבר הפכה אותו למאכל הלאומי, המופיע בכל יום עצמאות, מערכון טלוויזיה ואירוח קיצי, קשורה כנראה לפשטות ההכנה, לריחות הבשר והשומן שעל הגריל, ולהתאמה בין הקציצה הים תיכונית לחוף הים, לארוחה עסקית מהירה או למסעדת יוקרה. 

K-BAB, מסעדת הקבאב החדשה של השף יוסף חנא (בקצה הנחל, תנורין) ואחיו איש העסקים האני חנא, שמה במרכז התפריט  מנות קבב מעולות, מעגל וטלה, העשויות מבשר טרי ומשובח, שמגיע ממגדלים מובחרים בגליל. הבשר מטופל במקצוענות, מתובל בדיוק רב בעשבים טריים מהגליל, באופן המוסיף עומק אך מותיר את מרכז הסיפור לבשר, ונעטף, מיד לאחר צלייתו על הגריל, בלאפה עדינה, שאוטמת את הבשר ומותירה אותי עסיסי ובשרני, בדיוק במידה הנכונה.

לדברי יוסף חנא, ההגעה למתכון המדויק ארכה למעלה משנתיים, וכללה אין סוף ניסיונות ומסעות מעוררי השראה בעקבות הקבב במסגרתם ביקר שפים של מסעדות יוקרה, דוכני רחוב וחובבי קבב בארץ, בירדן, ובמדינות אגן הים התיכון.

K-BAB מגישה 3 סוגי קבב עראייס (עטופים בפיתה לבנונית) – עראייס קבאב, עראייס עוף ועראייס נקניקיות טלה, ושני סוגי קבב בצלחת – קבאב ענתבלי (על מצע עגבניות צלויות על האש ומרוסקות, להן מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים)  וקבאב זחלה (על מצע טחינה חמה, עם קוביות עגבניות).

בנוסף לקבב, K-BAB מציעה תפריט ערבי-גלילי מגוון: סלט פתוש וטבולה; קובה, פטאייר גלילי (בצק ממולא אפוי בתנור), פטאייר שנקליש (לבנה טבעית ויבשה, עם בצל ירוק, שומר ועגבניות), קובה צמחוני (עם גרגרי חומוס, בצלים, שום, כוסברה וצנוברים) ומג'דרה ומנות ילדים.

בגזרת המתוקים ניתן לדגום קטאייף עם אגוזים, קנמון ודבש; מלבי שמנת ברוטב פרות יער ומי זוהר; גלידה עם מוסתקא ודלעת מפונקת, שמכינים אותה על פי מתכון עתיק יומין, בתהליך שנמשך לא פחות מ-24 שעות ולעיתים אף יותר מזה. המנה מבושלת מדלעת ירקרקה, אותה קולפים וחותכים ומשרים במים שהומס בהם סיד. ההשרייה נמשכת נמשכת בין 18 ל-24 שעות ולמחרת שוטפים היטב את הדלעת ומשרים אותה במיץ לימון לשעתיים. לאחר מכן מכניסים לסיר, ביחס של 700 גרם סוכר לקילו דלעת ומרתיחים קרוב לשעתיים.

K-BAB תיפתח בצומת כוח בגליל העליון, על כביש 90. המקום מעוצב בסגנון אירופאי נקי, כשהצבעים ששולטים הותאמו לאזור הגליל – ירוק וחום. השולחנות עשויים מעץ אגוז אפריקאי ומשתלבים עם העיצוב הכולל. חלון ענק במסעדה משקיף למטעי הדר שממול ועל הקירות מופיעים אלמנטים של טבע, המביאים את הנוף לתוך המסעדה. במסעדה יש אזורי ישיבה – בר שמשקיף החוצה למטעים, בר פנימי ופינות ישיבה ליד שולחנות במסעדה ומחוץ לה. במקום מותקנים מסכי וידאו עליהם מוקרנים במהלך היום סרטוני וידאו על הצפון.

 

צילומים: אנטולי מיכאלו

צילומים: אנטולי מיכאלו

5 7 8

בשעות הערב הופכת האווירה ב- K-BAB לאינטימית יותר בעזרת תאורה מתאימה, וסרטוני הטבע מתחלפים בשידורי MTV.

לדברי יוסף חנא,   K-BAB נולד מתוך תשוקה אדירה לקבב ולמטבח הערבי גלילי, ורצון להנגיש אותו, ולהציג אותו באופן עכשווי, משמח וטעים מאד.