IMG_1103

בילדותי אהבתי מאוד חלבה, חלבה בסיסית אמיתית. עם השנים חלבה הפכה למוצר רב טעמים וגיוונים. אולם החלבה הבסיסית היא השולטת.

בשופרסל תמצאו את החלבה הזו, חצי קילו חלבה שומשום וניל, עשירה בסידן- 106 מ"ג ל 100 גרם. והעיקר זה השומשום אחד הצמחים העתיקים שמעניקים בריאות בהיותם מעכבי חמצן. נכון זה מתוק ולכן מומלץ לצרוך בכמויות קטנות כי יש בזה 530 קלוריות אנרגיה ב100 גרם.

מה עושים עם זה?

אני ממליץ לנסות עוגת חלבה

השתמשו בקמח תופח של שופרסל

IMG_1112

 IMG_1105

מה עושים

1 מכל שמנת מתוקה
חצי מיכל שמנת חמוצה

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
זסט קליפת לימון
1/2 1 כוסות קמח תופח
חופן חמוציות
200 גרם חלבה

הכנה

מערבבים את הקמח עם הנוזלים, אם חסר להוסיף עוד שמנת. לרסק את החלבה ולהוסיף ואת שאר החומרים.

ליצוק לתבנית אינגליש קייק ולאפות בחום של 180 מעלות כ 45 דקות עד שמוכן.

ואם כבר חלבה קחו איתכם תמיד חטיף אנרגיה חלבה לדרך, זה טוב לריכוז ועירנות.

IMG_1111