לכבוד יום העצמאות

מאיר קרנש, "השף הנודד" מ- Bin281, חושף את המתכון הסודי למנת הקבב המעולה שלו המוגשת לצד  סלט נהדר של עשבי תיבול

***

איש היין גיא גולדמן, מ- Bin281 ממליץ על היין המתאים למנה

 בין 281 - מתכון שף מאיר קרנש - קבב וסלט עשבי תיבול - (צילום שי פיירשטיין)

לכבוד יום העצמאות וחגיגות המנגל המסורתיות, "השף הנודד" – מאיר קרנש מ"Bin281" חושף את המתכון הסודי למנת הקבב המעולה שלו המוגשת לצד סלט רענן ונהדר של עשבי תיבול:

המתכון לקבב

החומרים להכנת הקבב:

1 ק"ג צוואר בקר טחון פעם אחת

1 זר פטרוזיליה (העלים בלבד)

3 בצלים סגולים בגודל בינוני

1 כף כמון

מלח , פלפל

מעט שמן זית

אופן הכנת הקבב:

1. קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק.

2. מגרדים במגרדת את הבצלים הסגולים, סחוטים מתוכם את המיץ ושומרים רק את בשר הבצל.

3. מערבבים את כל החומרים והתבלינים (מלח ופלפל לפי הטעם) בקערה ולשים היטיב בעזרת הידיים.

4. משמנים את הידיים בשמן זית ויוצרים כדורים, מועכים כל כדור קלות ומניחים בתבנית משומנת. כשהמנגל מוכן

    צולים את הקבבים עד למידת הצלייה הרצויה (המלצת השף: מידת צלייה מדיום).

* מכמות בשר זו ניתן להכין כ- 30-35 קבבים שיתאימו ל 4-5 סועדים.

המתכון לסלט עשבי התיבול

חומרים הכנת הסלט:

1 זר פטרוזיליה

1 זר כוסברה

1 צרור בצל ירוק

2 כפות גדושות של לימון כבוש

1 כף שומשום שחור

מלח גס, שמן זית

 

אופן הכנת הסלט:

1. פרידים את העלים מגבעולי הפטרוזיליה והכוסברה ושמים בקערה.

2. חותכים את עלי הבצל הירוק לחתיכות באורך סנטימטר ומוסיפים לשאר העלים. מוסיפים את לימון כבוש (ניתן להגדיל 3. או להקטין את הכמות לפי הטעם), השומשום השחור,  המלח הגס ובוזקים שמן זית.

4. מערבים ומעבירים לקערת הגשה הולמת.

גיא גולדמן, איש היין מ"Bin281ממליץ להגיש לצד המנה יין שורש של יקב צרעה. מדובר ביין המורכב מענבי קברנה סוביניון, סירה ומרלו – יין בעל מורכבות ארומאטית ומגע קטיפתי. היין התיישן בחביות עץ אלון במשך כ-16 חודשים ומומלץ לחדררו בשתייה מוקדמת.