באדיבות אריה שמעוני ועודד פריאל טאטו גבעתיים

2448

לרגל חג השבועות הבא עלינו לטובה, חולקים השף עודד פריאל ואריה שמעוני את המתכון שלהם לפיצה הסיציליאנית שמוגשת בטאטו. בכלל יש דרך טובה יותר להפגיש גבינת מוצרלה איכותית עם מבחר ירקות?מצרכים:
לבצק – 4 כוסות קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 1 כפית סוכר, 4 כפיות שמן זית, 1/2 כפית מלח, 11/2 כוסות מים.
אופן ההכנה: מערבבים את המים עם הסוכר והשמרים עד תסיסה. לקערה גדולה מכניסים את הקמח והשמרים ומערבבים היטב בעזרת מזלג. לאחר שתערובת המים תסס, שופכים אל תערובת הקמח. לשים עד קבלת בצק רך. משמנים קערה נוספת עם כפית שמן, מכניסים את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד כדי שהבצק יתפח כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.לרוטב פיצה סיציליאני:
6 עגבניות בשלות מקולפות, 1 ענף טימין, 2 שיני שום, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית פלפל לבן, 2 כפיות סוכר, 1 כפית אורגנו.
בבלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד קבלת בלילה חלקה. טועמים ומוסיפים מלח/פלפל לפי הטעם.

תוספות:
פטריות פרוסות, אנשובי, עגבניות שרי חצויות, פלפל חריף פרוס דק, 3 כדורי מוצרלה טריים גדולים.

אופן ההכנה.
לאחר שהבצק טפח מחלקים אותו לשניים. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. על הבצק מניחים את רוטב הפיצה, ומשאירים שוליים של 1 ס"מ. בעזרת הידיים קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים על הרוטב. לאחר מכן מסדרים את הירקות.
לסיום מפזרים שומשום על שולי הפיצה, מקשטים בכמה עלי בזיליקום ומזליפים טיפה שמן זית.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לכ- 15 דקות.

הסיפור של טאטו מתחיל לפני כחמישה חודשים כאשר הלך לעולמו באופן פתאומי, טאטו שמעוני ז"ל. בנו אריה, איש עסקים מוסס שעבורו הפרידה מאביו היה קשה מנשוא, חיפש דרך מיוחדת להנציח את זכרו של טאטו, ולאחר מחשבה רבה, החליט לעשות זאת דרך הקמת רשת בתי קפה שיישא את שמו של אביו. מפגש אקראי עם עודד פריאל, שף צעיר שאהבתו לאכול ניכר במנות המשובחות שהוא מוציא מהמטבח, הוליד את פתיחת הסניף הראשון בגבעתיים. בימים אלה מתכננים השניים את פתיחת הסניפים באילת, גבעת עדה ותל אביב. עד סוף השנה הנוכחית מתוכננות להיפתח כ 6 סניפים. המטרה של טאטו, הינה להוות בית מחוץ לבית. אוכל משובח, אווירה נעימה ואנשים טובים.

Share