תגיות

, ,

באדיבות השף יואב בר ממסעדת מאראבו המצוינת:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

מתכון ל 4 סועדים

24 שרימפס קריסטל נקיים

100 גר' לימון כבוש פרוס דק

300 גר' גרגרי חומוס מבושלים

עלי בזיליקום

4 כפות שמן זית

400 גר עלי פסטה

60 גר אריסה

1 שן שום פרוס דק

1 כף מים מינרליים

8 כפות טחינה

קורט מלח,פלפל

אופן הכנה

הכנת הפסטה

10 חלמונים

200 גר' קמח סמולינה

1 ביצה

2 גר' גרירת לימון

מערבבים את כל החומרים במיקסר עד לקבלת מרקם חלק ,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק במכונת פסטה ויוצרים רצועות דקות של הבצק

מרתיחים מים עם מעט מלח

ומבשלים כ 5 דקות

הכנת המנה

צורבים את השרימפס במחבת חמה עם שמן זית, מוסיפים את גרגרי החומוס,עלי בזיליקום,לימון כבוש,שן שום פרוסה,מים ומתבלים במלח ופלפל

יוצקים את הפסטה לצלחת עמוקה, מוסיפים לה את השרימפס עם החומוס והרוטב

מוסיפים את הטחינה ומקשטים עם אריסה

אפשר להוסיף פרמזן אם אוהבים