לכבוד ראש השנה:

שף מאיר קרנש (שף נודד) מביסטרו בר יין Bin281, מציע:

מתכון חג

צלע טלה בקרסט אורגנו ולימון

צילום רני לוריא

צילום רני לוריא

 

שף מאיר קרנש מביסטרו בר יין Bin281 בתל אביב  חושף לכבוד את החג את המתכון שלו לאחת המנות החגיגיות  שמלוות אותו כל חייו ונזכר בחוויותיו כילד שגדל בחווה לגידול בקר בצפון הארץ: "בשר בקר היה אז חלק משמעותי מארוחות החג המשפחתיות שלנו, אבל בראש השנה הוגשו צלעות טלה עסיסיות בניחוח לימון ואורגנו ".

יחצ

יחצ

 

 

צלע טלה בקרסט אורגנו ולימון

 

החומרים ל-4 מנות:

4 צלעות טלה מחוברות, עם מינימום שומן

40 גרם שמן זית

1 בצל סגול קצוץ

50 גרם פנקו (פירורי לחם יפניים)

1 כף אורגנו קצוץ

1 כפית קליפת לימון מגורדת

1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. על מחבת לוהטת צורבים את הצלעות כשהשומן כלפי מטה, מסובבים וממשיכים לצרוב עד להזהבה מלאה. מורידים מהאש ומניחים בצד ל-12 דקות.
  2. מערבבים בקערה את שמן הזית, פירורי הלחם, הבצל סגול, האורגנו, גרידת הלימון וחצי כף חרדל עד לקבלת מרקם פירורי ולח.
  3. מורחים חצי כף מתערובת החרדל על הצלעות (בחלק של השומן) ועורמים את פירורי הלחם המתובלים עליהם.
  4. מניחים את הצלעות בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
  5. מוצאים מהתנור, מקררים כ-2 דקות וחוצים את הצלעות בעזרת סכין חדה.

איש היין גיא גולדמן ממתחם היין Bin281 ממליץ להגיש לצד צלע הטלה יין צרעה שורש. "יין אדום-שחור-סגול, ארומטי מאוד, שמעניק תחושה מאוזנת ונעימה בחיך. יש בו שילוב מצוין של פרי איכותי וחביות עץ בדרגות קלייה שונות. היין הרמוני ונשאר מעניין בפה".

חג שמח ושנה טובה