המנה הוורודה של מסעדות 'פיאנו פיאנו'

צילום-דרור כץ

צילום-דרור כץ

מסעדות 'פיאנו פיאנו' בקניון G-6  ביקנעם ובמתחם G בכפר סבא סיכמו על שת"פ מיוחד עם האגודה למלחמה בסרטן שבמהלכו שף הראשי, רועי חנין בנה מנה של ניוקי בצבע ורוד (ניוקי מבצק סלק). אחוז מהכנסות ממכירת המנה תתרמנה לאגודה למלחמה בסרטן. הפרויקט ימשך כחודש ,החל מ21.10 וימשך עד 21.11 .

הילה נחשוני, מבעלי מסעדת 'פיאנו פיאנו' ביקנעם והוגת השת"פ : "בתור  מישהי שמחלת הסרטן היא נושא מאוד רגיש עבורה לא יכולתי שלא לקחת חלק בחודש המודעות לסרטן השד, לכן בחרתי לנצל את פלטפורמת המסעדה, לרתום את שותפיי ולצאת לדרך שהיא כל כך חשובה ואפילו הכרחית בעייני, אנו מתכוונים לשים דגש רב על מכירת המנה על מנת למקסם את התרומה לאגודה (מעבר לזה היא גם טעימה בטירוף), אז שיהיה בהצלחה והרבה בריאות לכולם."

תגובת אגודה למלחמה בסרטן : "האגודה למלחמה בסרטן פועלת ויוזמת פעילויות רבות בכל רחבי הארץ ומתייחסת לכל מחלות הסרטן ולכל המגזרים: ילדים-מבוגרים, נשים- גברים, יהודים-ערבים ,דתיים וחילוניים ועוד. חשוב להדגיש כי האגודה למלחמה בסרטן ממומנת מתרומות בלבד ואינה ממומנת ע"י תקציב ממשלתי כלשהו. לכן, תרומת מסעדות 'פיאנו פיאנו' כל כך חשובה לנו לקידום המאבק במחלות הסרטן, מאבק שבכוחו להציל חיים. יישר כוח !

מתכון ניוקי למען המלחמה בסרטן / השף רועי חנין ('פיאנו פיאנו')

ניוקי סלק ברוטב שמנת, עגבניות טריות ומיובשות, בזיליקום ופרמז׳ן:

מצרכים ל-4 סועדים:

500 גרם ניוקי תפוח אדמה וסלק (אפשר גם רגיל)

20 גרם חמאה

2 עגבניות תמר בינוניות חתוכות לקוביות 2×2

5 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות

1 שן שום גדולה קצוצה

חצי כוס עלי בזיליקום

חצי כוס יין לבן

450 מ״ל שמנת לבישול

2 כפות פרמז׳ן

מלח

ההכנה:

במחבת גדולה או בסיר רחב מחממים את החמאה ומוסיפים את העגבניות הטריות והמיובשות ואת השום.

מטגנים את העגבניות והשום ומאדים אותם מעט. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים אותו מעט. מוסיפים את השמנת

ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומצמצמים את המנת לכמעט מחצי הכמות.

במקביל – מבשלים את הניוקי ומוסיפים אותו לרוטב השמנת המצומצם.

מטבלים במלח ופרמז׳ן ומוסיפים את עלי הבזיליקום.

בצלחת שטוחה גדולה מניחים את הניוקי מעטרים בפרמז׳ן ועלי בזיליקום.

בתאבון.