"שלווה מתובלת" – פסטיבל של טעמים ותבלינים

מסעדת "שלו ביער" בקריית טבעון חברה לחוות התבלינים השכנה בבית לחם הגלילית לשיתוף פעולה קולינרי והפיקה לראשונה פסטיבל שישלב תערובות תבלינים יחודיות יחד עם מטעמים פרי ידיו של שף המסעדה, מוחמד מסארווה.

הפסטיבל יתחיל ב27.2 וימשך על פני 15 ימים (13.3) ויכלול בתוכו מנות מיוחדות ממבטחו של שף הבית של שלו ביער והכל בליווי ויעוץ של אבי ציטרשפילר, תבלינאי ועשבונאי מחוות דרך התבלינים .  אורחי המסעדה יהנו מתפריט ספיישלים שיוגש גם בשעות הצהריים וגם בשעות הערב, (למעט ביום ראשון בו המסעדה סגורה)

צילום אגמדיה

צילום אגמדיה

השף מוחמד יחד עם אבי . צילום-אגמדיה השף מוחמד מסארווה בחוות התבלינים. צילום-אגמדיה פטה כבד עוף . עטוף שוקלד לבן  צילום-אגמדיה

תפריט הספיישלים של הפסטיבל:

מנות ראשונות:

      פטה כבד עוף עטוף שוקלד לבן  עם ריבת דובדבנים ובצל – במנה נעשה שימוש בחליטת  הדובדבנים של חוות דרך התבלינים (חליטת המכילה דובדבנים, אננס, פפאיה ועוד)

      קבבוני טלה על מצע טחינת בזיליקום –הבשר מתובל בתערובת פלפלים 4 עונות של חוות דרך התבלינים (תערובת של פלפל אדום, פלפל ירוק, פלפל שחור, פלפל לבן)

מנות עקריות:

      פילה דג ים בתוספת ריזוטו סלק –הריזוטו מתובל בתערובת לאורז אדום של חוות דרך התבלינים (תערובת המכילה פקאן, גרעיני חמנייה, בצל מטוגן, צנובר וסלק טחון)

      ירכי פרגית בציפוי על קרם בטטה ושעועית ירוקה –הציפוי מורכב מתערובת סאטה פרגיות של חוות  דרך התבלינים( תערובת המכילה בוטנים, לימון פרסי, עלי ליים, ורדים, קארי הודי)

      פירות ים ברוטב מרווה ופטרוזיליה על מצע פירה ורוקט –הרוטב מתובל בתערובת של שרימפס בחמאת מרווה של חוות דרך התבלינים (תערובת המכילה שום, בצל, מרווה ופטרוזיליה)

      נתח קצבים על מצע פירה קארי, פטריות ורוקט – נתח בשר מובחר המתובל בתערובות פלפל 4 עונות והפירה במתובל בתערובת הקארי ההודי של חוות דרך התבלינים.

מנות אחרונות:

      סורבה פירות יער – קינוח מתובל בחליטת וניל מבית חוות דרך התבלינים.

      שכבות בצק במילוי גבינת עזים, אפרסמון ותותים ברוטב לימון ליים –בחליטת לימון ליים של חוות דרך התבלינים.

על קצה המזלג- שף שמסעדת שלו ביער :

מוחמד מסארווה, שף מסעדת 'שלו ביער' בקריית טבעון, הוא בן 26, נולד בכפר קרא, בעל וותק של 9 שנים במטבח.  סיפורו מתחיל כשהיה בכיתה ב'. אבא שלו, סלאמי פתח קצבייה בפר קרא , ושם לראשונה נחשף לבעלי "הג'קטים הלבנים", אותם השפים שהגיעו במיוחד כדי לקנות מאביו בשר טרי למסעדות .בקצבייה גילה מוחמד לראשונה את עולם הקולינריה והשפים וביקש מאביו שייקח אותו לראות את השפים בפעולה במטבח. עולם המטבח קסם לו והוא ביקש מאימו, אלהם, שתלמד אותו את רזי המטבח הערבי. כנער צעיר החליט שעתידו נעוץ במטבח ולקראת סוף לימודיו בתיכון   החל לעבוד כטבח במסעדות ביניהן מסעדת לוקה שם עבד כ -5  שנים. ולאחר מכן במסעדת 1948, פורט קפה בקיסריה. ב מסעדת השף 'שלו ביער' התחיל  בתור אחראי פס חם , התקדם להיות סו שף ולפני כשנה מונה מוחמד על ידי כפיר ורוני גליקו, בעלי המסעדה להיות השף הראשי.. מוחמד משלב בבישול שלו את המטבח הערבי האותנטי בשילוב עם נגיעות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי, דבר היוצר מנות וטעמים מיוחדים ולא שגרתיים .

קצת על התערובות של חוות דרך התבלינים:

חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית. מגדלת ומייצרת צמחי מרפא, תערובות ותבלינים איכותיים. סוד קסמם, איכותם וטריותם של התבלינים, טמון בשיטות הגידול המסורתיות העוברות במשפחת ציטרשפילר כבר למעלה מ- 50 שנים. הביקור בחווה ובחנות התבלינים הוא חוויה לכל החושים, עם ריחות, צבעים וטעמים משכרים. במרכז המבקרים של החווה (במרחק של 5 דקות נסיעה) ישנו מגוון עשיר של תבלינים, תערובות תיבול מיוחדות לתבשילים, סלטים, גבינות, דגים  ולבשר, ובנוסף שפע חליטות מצחים ופירות טבעיים  לצד צמחי מרפא

אבי ציטרשפילר, מייסד החווה ותבלינאי והרבליסט וותיק ומוערך מעביר את סודות התבלינים לקהל המבקרים ומציע נקודת מבט חדשה ומודרנית על התבלינאות המסורתית