תגיות

, , , , , ,

 

אדמת הנגב עשירה בחלקות ומניבה מפרי האדמה, המתכון הזה מחבר את פררי האדמה והתוצרת המקומית, מדובר על דלעות ובטטות, דבש וטחינה, מרווה משדות צמחי התבלין, וקמח משדות החיטה של הנגב.

 

החומרים לדלעת מקורמלת

 

פלח דלעת

2 כפות דבש

כפית סוכר חום

כפית מיץ לימון

קורט מלח

4 עלי מרווה

קורט קינמון

פלפל שחור גרוס

ההכנה של הדלעת

חותכים את הדלעת לאצבעות

מערבבים את החומרים בקערית. מערבבים ומצפים את הדלעת בתמיסה.

מכניסים לתנור חם 200 מעלות ל 30-45 דקות.

???????????????????????????????

החומרים לבטטה מקורמלת

 

1 בטטה בינונית

כף גדולה שמן זית

מלח גס

כף שטוחה טחינה גולמית

כפית שטוחה דבש יד מרדכי ( עדיף טעם ג'ינג'ר)

 

ההכנה

מחממים תנור טורבו לחום מכסימלי

מקלפים את הבטטה, לחצות לפלחים לאורך

לערבב עם שמן הזית.

להניח על ניר כסף על הרשת בתנור כולל שאריות השמן.

טורבו חום 200 מעלות לפחות

10 – 15 דקות שיהיה מוכן למבחן דקירה.

לטפטף טחינה גולמית ולהגיש

???????????????????????????????

הצעת הגשה

מכינים מבצק פוקצ'ה ז'לבייה במחבת עם שמן זית מהנגב

( מרדדים בצק שתפח פעמיים לעיגול ומטגנים משני צדדים)

יוצקים על הבצק שמן זית ודבש

מניחים את הדלעת והבטטה המקורמלות

מגישים עם מבחר גבינות מהחוות הנגב ועלי בייבי

 ???????????????????????????????

???????????????????????????????

בתיאבון