תגיות

, , , , ,

 

 IMG_4676A

בצק לפאי ( בהשראת הספר שלקובי בר )

1.5 כוסות קמח

50 גרם חמאה

1 חלמון

מלח

מעט גבינה צהובה מרוסקת

2 כפות מים

לערבל במעבד לבצק אחיד. ללוש לכדור , לעטוף בניילון ולצנן במקרר לשעה.

 

למילוי

2 סלסלות של פטריות ( יער \ פורטבלה \ שמפניון

2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים

מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים

2 כפות גבינה צהובה מרוסקת

2 כפות בולגרית מרוסקת

1 כף קמח

מלח פלפל

הכנה

את הפטריות חותכים דק , מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד שמוכן. אם נוצרים נוזלים מסננים את הפטריות עד לירידת כל הנוזלים.

מחזירים לסיר, מחממים, מוסיפים שמנת, גבינות ומערבבים מוסיפים פלפל שחור ומלח.

מצננים דקה ומוסיפים את הביצים ומערבבים.

משטחים את הבצק על נייר אפיה מקומח קמעה לעיגול גדול מקוטר תבנית הפאי.

משמנים את התבנית. הופכים את הבצק מעל התבנית ומהדקים בעדינות לתחתית והדפנות.

מצננים את הבצק בתבנית הפאי במקרר חצי שעה

בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות

מוציאים את התבנית עם הבצק ומכניסים לתנור ( עם פטנט השעועית היבשה או בלי) לעשר דקות. אם מתנפח אפשר לנקב עם מזלג.

לאחר עשר דקות מעבירים את המלית לתוך התבנית

אופים עוד 40 דקות לערך.

 IMG_4677A

IMG_20140426_123835AA???????????????????????????????

בתיאבון