תגיות

, ,

הצעות

 

אם אתם חיפאים או מתכוונים להגיע לחיפה לבלות שם, מסעדת קונפי בה ביקרתי כמה פעמים עושה לכם חג מתוק

 

ספיישל מתוק ליום האהבה: מסעדת קונפי של השף גיא פרץ, במתחם מלון קראון פלאזה חיפה, תגיש בט"ו באב קינוח בלתי נשכח – קולקציה מרהיבה של סיגר פיסטוק, קדאיף חלבה, מקרון אספרסו וטראפלס וויסקי עם פירות יער ודובדבני אמרנה. הקינוח יוגש רק בארוחות ט"ו באב, יחד עם 2 כוסות שמפניה יוקרתית, ויעלה 99 שקלים.

 

 ספיישל קינוחים זוגי טו באב צילום בועז לביא (1)

מסעדת קונפי במתחם מלון קראון פלאזה בחיפה בחרה השנה להגיש ספיישל קינוח מהודר, שימתיק לנו את הימים הקשים ויזכיר לנו שהכי טוב להתרכז באהבה. הקינוח הזוגי מורכב מקולקציה מרהיבה של סיגר פסיטוק, קדאיף חלבה, מקרון אספרסו וטראפלס וויסקי עם פירות יער ודודבדני אמרנה. הקינוח יוגש יחד עם 2 כוסות שמפניה. מחיר הקומבינציה: 99 שקלים.

 

נוף עוצר נשימה נשקף ממסעדת קונפי, במתחם מלון קראון פלאזה בחיפה. מפרץ חיפה נפרש מהחלונות בשיא תפארתו, והאוניות העוגנות בנמל הן מראה קסום. קונפי עצמה היא ביסטרו שף ים תיכוני, של השף גיא פרץ. את האהבה לאוכל רכש פרץ מהמורשת המשפחתית של המטבח המרוקאי, ושילב אותה עם מסורות קולינריות ים תיכוניות רחבות, מה שיצר קומבינציה מושלמת. מבעד למטבח הפתוח תוכלו לצפות בטבחים, מכינים את המנות מול עיניכם, בטכניקות עדכניות ומחומרי גלם משובחים: דגה טרייה מהים התיכון, נתחי בשר מטופלים היטב, ירקות רעננים ושמן זית כתית מעולה.

 

קונפי, מלון קראון פלאזה, יפה נוף 111, חיפה. טלפון:04-8350806

 

אם אתם באיזור העמקים או חולפים ממליץ לכם לעשות את ארוחת חד האהבה ב ינאי's שם גם ביקרתי, כך שאני יודע על מה אני ממליץ. המסעדה כשרה.

חוגגים ט"ו באב

תפריט של אהבה במסעדת ינאי’ S

ערב ט"ו באב מתקרב, הזדמנות מצוינת לצאת לבילוי זוגי מפנק ומושקע. ינאי's – מסעדה חלבית נהדרת, בלב הנופים הירוקים של עמק יזרעאל, מציעה ארוחה זוגית רומנטית, עם סביצ'ה ים תיכוני, קרפצ'ו סלק, ניוקי ערמונים, קינוחים, יין ועוד. לזוגות טבעונים: תפריט משלהם לחגיגת האהבה.

 חצר מסעדת ינאיס בצומת מגידו

רק אהבה מביאה אהבה, ובמסעדת ינאי's הממוקמת במועצה אזורית מגידו, בסמוך לעמק יזרעאל והגלבוע, כבר מתכוננים ליום האהבה. המסעדה מציעה שני סוגי תפריטים לזוגות האוהבים, בשתי רמות מחיר, ותפריט נוסף לטבעונים.

 

בתפריט הראשון מקבלים 2 מנות ראשונות לבחירה (חציל, קרפצ'ו סלק, סביצ'ה ים תיכוני), מנה עיקרית (פיצת השף, פיצת ורדה, מספר סוגי סלט), קינוח זוגי ושתי כוסות יין. המחיר: 199 שקלים לזוג.

בתפריט השני בחירה ממנה ראשונה (חציל, קרפצ'ו סלק, סביצ'ה ים תיכוני),, בעיקריות אפשר לבחור בין ניוקי ערמונים, סלט חלומי-פטריות, טורטליני סלק או סלמון. יחד עם קינוח זוגי ו-2 כוסות יין תעלה הארוחה 299 שקלים.

בתפריט הטבעוני: לבחירה מנות ראשונות(חציל, קרפצ'ו סלק, סביצ'ה ים תיכוני),, עיקרית כמו פיצה טבעונית, פסטה טבעונית או סלט, וקינוח של סורבה פסיפלורה עם אטריות קדאיף, שערות חלבה, טחינה גולמית, סילאן ופקאן סיני. מחיר הארוחה: 199 שקלים.

בלב נופיו הירוקים של עמק יזרעאל מצויה ינאי's – קפה-מסעדה חלבית, כשרה למהדרין. המסעדה ממוקמת במועצה אזורית מגידו, בסמוך לעמק יזרעאל והגלבוע , על כביש 65. ינאי's, המקום המושלם לציבור הדתי, מצויה באזור כפרי יפהפה, עם שפע של מקומות חנייה.

בא לכם להכין משהו מתוק? הנה מתכון לקרמבו מתוק על עוגיות מתכון מ יוסי בולגרו שף קונדיטור Shell's גורמה בוילה גן אורנים

קרמבו על עוגיה

 

מצרכים:

חבילת עוגיות שוקוצ׳יפס

250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה

1/2 כוס חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

מחיות טעם לבחירתכם

שוקולד לבן

שוקולד שחור

תוספות יבשות לבחירתכם

 

אופן הכנה:

מקציפים את השמנת, עם האינסטנט פודינג והחלב עד שהיא מתייצבת.

במידה ומתחשק לכם טעם, מוסיפים 2 כפיות של טעם (ממרח נוגט,ממרח שוקולד, מחית פרי וכדומה).

* לא לערבב יותר מידי בכדי לא לפגוע ביציבות הקצפת.

הכינו שק זילוף עם צנטר חלק (מידה 14).

כעת סדרו את העוגיות על תבנית ומלאו את שק הזילוף בקצפת.

זלפו את הקצפת על העוגיה בתנועה סיבובית בגובה הרצוי (עדיף לא גבוה מידי בכדי שלא יפול).

כשסיימתם, הכניסו את הקרמבויים המזולפים להקפאה (עדיף לילה).

כשהקרמבויים קפואים מגיע שלב הציפוי.

המיסו שוקולד לבן/שחור לפי בחירתכם    את השוקולד ממיסים במיקרו בפולסים של 10 שניות והוסיפו לו מעט חלב, בכדי שיהיה נוזלי מספיק לציפוי.

כעת הוציאו את הקרמבויים וצפו אותם.

כל עוד הציפוי רטוב אתם יכולים לפזר עליו תוספות יבשות כרצונכם (סוכריות צבעוניות, אגוזים מסוכרים, קוקוס וכדומה..)

רצוי להכניס את הקרמבויים להקפאה נוספת (מספיק חצי שעה), וכעת…

בתאבון 😉

קרמו על עוגייה יוסי בולגרו שף קונדיטור Shell's גורמה בוילה גן אורנים צילום סטודיו שלומי ארביב .jpg

ואם אתם נועזים ורוצים להציעה הצעת נישואין ביום זה הנה הצעה מתוקה

לדברי יוסי בולגרו שף קונדיטור בוילה גן אורנים קיבל לאחרונה יותר ויותר פניות להכנת עוגה מיוחדת לבני משפחת החתן /הכלה שמעוניינים להציע נישואין בחתונה.

לקראת ט"ו באב להלן המלצה לקינוח מומלץ להצעת נישואין .אלסקה קייק

שכבות של רולדה וגלידה לפי טעמכם, וציפוי של מרנג.

 

מצרכים:

לבסיס:

10 ביצים

300 גרם סוכר

200 גרם קמח

100 גרם קורנפלור

מילוי:

3 טעמי גלידה לבחירתכם

לציפוי המרנג:

5 חלבונים

200 גרם סוכר

ברנר ביתי

 

אופן הכנה:

הכנת הרולדה (הבסיס)

מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר ובקערה נפרדת שמים את הקמח והקורנפלור.

כשמסה במיקסר תפוחה, מפסיקים את פעולת ההקצפה ומסננים לתוכה את האבקות, תוך כדי פעולת קיפול.

אין צורך לערבב יותר מידי, בכדי שהמסה לא תיפול, רק עד שהאבקות נבלעות בתוך הקציפה.

כעת מורחים שכבה אחידה על המגשים ואופים כ3-4 דקות על חום של 200 מעלות.

 

כשהרולדות התקררו, קורצים אותן בגודל ובצורה הרצויה.

 

כעת, בונים בתוך התבנית שבחרתם שכבות של רולדה, גלידה, רולדה, טעם שונה של הגלידה, שוב רולדה ולסיום הטעם האחרון של הגלידה שבחרתם.

בשלב זה מומלץ להכניס את התבנית להקפאה בכדי שהצורה תתייצב והגלידה לא תימס.

 

הכנת המרנג

הכינו בן-מארי (קערת נירוסטה או סיר שיושבים על סיר אחר המלא במים רותחים).

חברו בין החלבונים והסוכר והניחו על הבן מארי.

*אל תפסיקו את פעולת הערבוב בכדי שלא יווצרו קרישי חלבון (כמו חביתה).

כאשר הסוכר נמס (שימו לב שהחלבון לא מתחמם יותר מידי, בכדי לא לפגוע בכושר ההקצפה שלו) מורידים את המסה מהבן-מארי ומעבירים למיקסר להשלמת ההקצפה.

המסה מתאימה לעבודה כאשר היא תפוחה ויציבה.

 

השלמת בניית העוגה:

הוציאו את העוגה מהמקפיא, שחררו אותה מהתבנית, צרו חור בעזרת כפית בשכבת הגלידה העליונה של העוגה והטמינו את הטבעת.

כעת, צפו את העוגה כולה במסת המרנג בעזרת מרית, כך תכסו גם את החור בו הטמנתם את הטבעת.

כאשר העוגה כולה מלאה בציפוי המרנג, השתמשו בברנר ביתי על מנת לשרוף את המרנג.

בהצלחה, ושיהיה במזל טוב 🙂