תגיות

, , ,

לאחר ניסיון של שנים בתור שותף ובעלים של סניף "רולדין" במתחם ממילא, פתח לאחרונה היזם משה פרץ את מסעדת "סאפורי" – מסעדה איטלקית ומעדיינת איכות, המתמחה במטבח איטלקי מודרני משובח, הקווים המנחים את המטבח הם איטלקיים מסורתיים, אבל הפרשנות כוללת בתוכה טכניקות מודרניות ממטבחים עולמיים נוספים שיוצרים חוויית אכילה אנינה המשלבת בין הקלאסי לעכשווי.

 

פרץ התאהב בחלל המסעדה כבר שמונה שנים קודם לכן, כאשר ישב במסעדה שהייתה קיימת דאז במקום – "איטליה הקטנה" שמונה שנים לאחר מכן ניתנה לפרץ ההזדמנות לפתוח באותו החלל את מסעדת "סאפורי" ("טעמים" באיטלקית) ולמרות שגם המסעדה הקודמת שהייתה במקום היתה מטבח איטלקי, הפרשנות של "סאפורי" למנות שיוצאות מהמטבח של השף ניקולאי, היא של מנות איטלקיות המשלבות בין הישן לחדש, בין הקלאסי למודרני, ולא מגבילה עצמה לתחומי ה"איטלקיות" גרידא, אלא משלבת מוטיבים וסגנונות בישול מהמטבח הצרפתי, האסיאתי, ההודי והעכשווי.

בין המנות נמצא לזניה שחורה במלית עדינה של מוסלין דגי ים, סלט קיסר עם אצבעות סלמון עטופות בטמפורה, זאת בנוסף למנות איטלקיות קלאסיות כמו פסטה קרבונרה בגרסה הכשרה עם נתחי טונה מעושנת המיובאת מאיטליה (במקום חזה אווז שמוכר במקור), מבחר פיצות מקמח מימוזה ושמן הזית "דה צ'קו" המשובח, הנאפות בטאבון איטלקי מסורתי, ריזוטו גינה המעוטרת בדלורית צלויה ואפונה צעירה, קרוסטיני קרם כמהין ומוצרלה, ארוחות בוקר ייחודיות כמו מחבת לוהטת VERDE שמגיעה עם ארטישוק רומנה, אגוזים וביצים האפויים בקרם עשבים ועטופים בפוקצ'ה טרייה הנאפית במקום ועוד מנות שלא תמצאו במקומות אחרים. השף האמון על התפריט הוא השף ניקולאי קוזלוב, לשעבר הסו שף של מיכאל כ"ץ ממסעדות לבן, אדום וטרטוריה חב"ה .

 

בין המנות המעניינות של "סאפורי":

 

  • פולנטה – פולנטת תירס רכה, נגיעות בלסמי, פטריית פורטובלו צלויה, ביצה עלומה, אספרגוס חלוט, פרמז'ן ורוטב הולנדייז בזיליקום (47 ₪)
  • רביולי בטטה צלויה – דלורית מקורמלת, עשבי טיבול, אספרגוס בקרם שמנת וגבינת סנט מור (67 ₪)
  • סלמון טליוליני – פילה סלמון צרוב, פסטה שחורה ברוטב אליו אוליו, קרם תרד וגורגונזולה (96 ₪)
  • לזניה שחורה של מוסלין דגי ים – לזניה מאודה במילוי דגי ים ותרד חלוט, עגבניות צלויות ורוטב חמאה (79 ₪).

עיצוב המסעדה התבצע בשיתוף פעולה בין המעצבות גליה גלעדי וטלי רצאבי מסטודיו "טגה" לבין אוהד רצאבי ממשרד "א' רצאבי אדריכלים", אשר אמונים על עיצוב מקומות נוספים בירושלים כמו מתחם ה"חאן", מסעדת "לוצ'נה", ה"ז'בוטינסקי בר", מסעדת "ריקוטה" ועוד. לדברי אוהד רצאבי, בהתאם לחזון של פרץ לפתוח מקום שישלב בין מכירת פרודוקטים איכותיים וטריים באווירת שוק, לבין מסעדה איכותית אך נגישה, היתה שאיפה ליצור מקום שיעוצב באווירה לא מתיימרת, נינוחה, כאשר מרכז המסעדה הוא אזור הטאבון והבר, אשר הובא במיוחד מאיטליה ונצבע בצבע צהוב ומהווה את מרכז החלל, זאת, בהתאמה למקומו המרכזי בתפריט המסעדה. המסעדה עוצבה כדי ליצור אווירה מזמינה

 

 

וביתית, משוחררת אך עם זאת מוקפדת עד הפרט האחרון כולל קירות המסעדה הצבועים בצבעי גיר כדי שניתן יהיה

לכתוב עליהם את התפריטים, שולחנות העץ הגדולים עליהם מוצגים מוצרי המעדנייה ועוד. השאיפה הייתה לשלב בין חומרים ישנים וחדשים בדומה לתפריט אשר גם הוא יוצר פיוז'ן בין הישן לחדש.

 

מסעדת "סאפורי" ממוקמת ברחוב קרן היסוד בירושלים, במתחם עולה ומתפתח שבו מגוון מסעדות בולטות בנוף הירושלמי. כאמור, משה פרץ התאהב במקום כבר לפני כשמונה שנים ולכן הבחירה במקום קרובה לליבו ואינה מקרית.

 

המסעדה שמה דגש על אוכל כשר ואיכותי (בהשגחת הרבנות ירושלים), ארוחות בוקר ייחודיות, מנות מפנקות של צהרים וערב, מוצרי שוק ומעדנייה מיובאים וכל זאת בתמחור מנות הוגן.

 

מסעדת "סאפורי" משתרעת על פני כ – 200 מ"ר, ובאפשרותה לאכלס עד כ- 100 סועדים. עלות ההשקעה הכוללת של המסעדה מגיעה לכ – 2 מיליון שקלים.

 

"סאפורי" – קרן היסוד 38, ירושלים.   כשרה בהשגחת הרבנות ירושלים. טל' 02-5617638