תגיות

, , , ,

לרגל השנה האזרחית החדשה

גאה יקב פסגות להשיק שני יינות חדשים:

"קברנה סוביניון" ו"פסגות אדום" מבציר 2012

זה מכבר התארחתי במסעדת "סאפורי" האיטלקית החדשה בירושלים שם הושקו היינות החדשים של יקב פסגות בו כבר ביקרתי והתרשמתי מאוד.

קרדיט רוני שגב

קרדיט רוני שגב

???????????????????????????????

יקב פסגות מתחדש עם תחילת שנת 2015 ומשיק שני יינות חדשים: פסגות אדום 2012 וקברנה סוביניון 2012.

"מדובר בשני יינות אדומים, באיכות טובה מאד מבציר מצוין" אומר יעקב אורייה, היינן החדש של יקב פסגות.

 ??????????

יינות יקב פסגות מופקים מענבים שגדלו בכרמים בהרי בנימין הבראשיתיים, בגובה של בין 850–900 מעל פני הים, תנאים המציירים טרואר המצמיח פרי מרוכז ואיכותי. בחלק מהכרמים ננקטו שיטות גידול יוצאות דופן, כגון קידוח נקודתי לכל שתיל ושתיל, ליצירת הטעם המאוזן והמתאים ביותר לסוג הענבים ואזור הגידול.

 ???????????????????????????????

להלן פרטים על היינות החדשים:

??????????

פסגות אדום 2012

יין הדגל של יקב פסגות, יין  עוצמתי ואלגנטי אשר יתלווה מצוין למנה הבשרית העיקרית בשולחן החג. שילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון, ענבי מרלו, ענבי קברנה פרנק וענבי פטיט וורדו. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 14 חודשים ומתאפיין בגוף מלא ועשיר עם תיבול עדין וניחוחות וניל המשתלבים עם טעמי פירות יער וצימוקים.
על גבי התווית של יין פסגות אדום 2012 מוטבע שיחזור של מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול (66-73 לספירה), המטבע נתגלה במהלך חפירת המערה בה מיושנים יינות היקב.
מצידו האחד של המטבע עלה גפן והכתובת "חרות ציון" ומצידו האחר אמפורה – כלי עתיק לאחסון יין והכתובת "שנת שתיים למרד".

יחצ

יחצ

אני מאוד נהנתי מהיין הזה שמתאים לארוחות בשריות וגם חלביות

פירוט יינן:

הרכב זני: 60% קברנה סוביניון, 19% קברנה פרנק, 16% מרלו, 5% פטיט וורדו

אלכוהול: 14.3

PH: 3.48

TA: 6.0 צבע: בורדו עמוק

נתוני בציר: 700 ק"ג לדונם, בציר ידני .

תקופת היישון: 14 חודש בחביות צרפתיות (מרקיורי), 70% עץ חדש.

תהליך הייצור: תסיסה של כ 15 יום.

אזור הגידול: כרמים בגובה 850 מטר מעל פני הים.

מחיר-  120 שקלים. כשר
פסגות קברנה סוביניון 2012
פסגות קברנה סוביניון 2012  הינו יין עשיר, שיושן בחביות עץ אלון לתקופה של 13 חודשים, המתאפיין בפרותיות ובארומות שזיפים ודובדבנים בשלים. יין אלגנטי עם סיומת עדנה ומתובלת הנשארת בפה לאורך זמן. יין מעולה לארוחות בשריות.

יחצ

יחצ

פירוט יינן:

הרכב זני: 100% ענבי קברנה סובניון.

אלכוהול: 14.6%

pH: 3.73

TA: 5.5

צבע: בורדו עמוק

נתוני בציר: 700 ק"ג לדונם, בציר ידני

תקופת היישון: 13 חודש בחביות צרפתיות.

תהליך הייצור: תסיסה של כ- 17 יום.

אזור הגידול: כרמים בגובה 850 מטר מעל פני הים.

מחיר-  100 שקלים. כשר

יקב פסגות הינו היקב היחיד בארץ המשלב ערכים, תנ"ך, נוף ויין. במקום מרכז מבקרים מרשים ומעניין המשלב הסבר על דרך ייצור היין מלפני 3000 שנה ועד היום, חוויה ייחודית לכל המשפחה, כולל משחק טריויה מעניין, הסבר על אזור מטה בנימין וכמובן גם טעימות יין וגבינות.

יקב פסגות הוקם בשנת 2003 ומאז גדל בהתמדה. בבציר 2014 הגיע ייצור הבקבוקים ללמעלה מ-200,000 בקבוקים בשנה, כאשר למעלה מ- 70% מהם מיוצא לעשרות מדינות בעולם. כרמי היקב נטועים על טרסות גיר ציוריות בגובה 900 מטר מעל פני הים בישוב פסגות שבבנימין, תנאים המייצרים טרואר המצמיח פרי מרוכז ואיכותי וכיום, מייצר יקב פסגות תשעה סוגי יינות שונים.

 IMG_20140123_115838

ב-2010 הקימה המועצה האזורית מטה בנימין את מרכז המבקרים נחלת בנימין – יקב פסגות. המרכז חושף בפני מבקריו את דרך ייצור היין ומעביר את מבקריו מסע בארץ התנ"ך וההיסטוריה של עם ישראל. היקב ומרכז המבקרים נמצאים בפסגת גבעה המשקיפה על נוף מרהיב של יישובי בנימין והרי אדום. במקום ניתן לערוך אירועיםבאווירה הקסומה מול הנוף הבראשיתי, כגון בר/בת מצווה, בריתות וחתונות. בקיץ המקום מכיל עד כ400 מקומות ובאירועי חורף עד ל200.

???????????????????????????????