תגיות

, , ,

 

כשנפתחה מסעדת פורטו כתבתי כך:

"אם אתם לא יודעים למה למסעדה איטלקית אמתית וטובה קוראים טריטוריה (Territorialità) אז תצטרפו אלי למסעדת פורטו בנמל תל אביב ותבינו, בעצם פורטו אינה הטריטוריה האיטלקית היחידה בארץ, וכבר ביקרתי בכמה בכפר סבא, ברעננה ואפילו יש בתל אביב, אבל כעת זה הזמן אחרי מאה ימים שהיא בהרצה לספר לכם ולעורר לכם את התיאבון לאוכל איטלקי דליקטס, כן מה שכתוב דליקטס כאן בנמל תל אביב על הדק, ואני חייב לומר לכם גילוי נאות שאתמול הייתי שם בהזמנה וכעת שאני כותב שורות אלו אני בקריז כשאני רואה את הצילומים שלי ונזכר בטעמים."

DSCN2838A

כעת אחרי שנתיים דברים מתרחשים וזה אולי הזמן להגיע לשם  ( לפני כולם כי יהיה צפוף שם….)


לפני שנתיים נפתחה מסעדת פורטו בנמל ת"א והביאה עמה את בית האוכל האיטלקי הראשון בנמל. בפורטו שומרים אמונים למטבח האיטלקי הקלאסי, ולתהליך הכנת כל מרכיבי המנות באופן עצמאי, תוך הקפדה על שימוש בחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר.

פורטו מביאה חוויה כוללת של טעמים ואוירה, עם השילוב בין אוכל איטלקי איכותי לבין נוף הים עוצר הנשימה.

על המטבח אמון השף אילן חפץ, אשר מתמחה במטבח האיטלקי והוביל במרוצת השנים מסעדות איטלקיות רבות. חפץ בנה תפריט המושתת על יסודות מטבח הטרטוריה האיטלקי, מטבח העובד עם מרכיבים עונתיים טריים, ומדבר אל הסועדים בגובה העיניים, התפריט כולל קו של פסטות ופיצות טריות המיוצרות במקום בניהן: פיצה מארינרה- רוטב עגבניות, מוצרלה, אנשובי, שום, עגבניות טריות ופטרוזיליה; פיצה פונגי אדומה- רוטב עגבניות , מוצרלה, פטריות שמפניון, פורטובלו וגבינה כחולה וכן פסטות: ריגטוני נורמה– רוטב עגבניות, חציל קלוי, זיתים, ריקוטה צ'ילי ובזיליקום , פפרדלה פסטו ושמנת – עגבניות שרי צלויות, ריקוטה וגרידת לימון לראשונות ניתן להינות ממנות כמו:  ברוסקטה מלנזנה-חציל, צלפים, זיתים, איולי, עשבי תיבול וריקוטה; טורטליני דלעת– יין לבן, שמנת בזיליקום ופרמז'ן. המחירים נעים בין 19-68 ₪.

מלפטי לביבות תרד וריקוטה עם סלסלת עגבניות צילום אנטולי מיכאלו - שף אילן חפץ מסעדת פורטו בנמל תל אביב

מלפטי לביבות תרד וריקוטה עם סלסלת עגבניות צילום אנטולי מיכאלו – שף אילן חפץ מסעדת פורטו בנמל תל אביב

צילום אנטולי מיכאלו

צילום אנטולי מיכאלו

קרעי פסטה חלמונים עם יין פורט סינטה שעועית ירוקה ועגבניות שרי צילום אנטולי מיכאלו שף אילן חפץ לפורטו בנמל תל אביב

קרעי פסטה חלמונים עם יין פורט סינטה שעועית ירוקה ועגבניות שרי צילום אנטולי מיכאלו שף אילן חפץ לפורטו בנמל תל אביב

פורטו היא מסעדה שמחבקת את האנשים שמגיעים אליה, כזו שנותנת מענה לכל סוג של בילוי בין אם מדובר באירוע מיוחד, ארוחה משפחתית או דייט זוגי. בועז קול מבעלי המסעדה הוא איש עסקים שמאוד אוהב אוכל איטלקי אבל במיוחד אוהב אתגרים חדשים ולכן לפני שנתיים לאחר שהבין כי מה שהכי חסר בנוף נמל ת"א זה מסעדה איטלקית החליט על פתיחתה של מסעדת פורטו. קול הינו בעל עסקים רבים, חלקם גם בתחום המזון , יודע להעניק ללקוח את מה שהוא מחפש, אוכל איכותי, תמחור משתלם וסטנדרט אירוח ושירות ללא פשרות.

בסופי שבוע (שישי- שבת) מוגשות במסעדה ארוחות בוקר איטלקיות מגוונות ועשירות בליווי מאפים שנאפים במקום וקונפיטורה ביתיות מפירות העונה בין השעות 9:30-12:00  ומחיריהן נעים בין 42-64 ₪.

בימים א'-ה' בין השעות 12:00- 17:00 מוגשות עיסקיות הכוללות ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר המנה העיקרית.

מסעדת פורטו


אנגר 21 נמל תל אביב

שעות פעילות ימים א'-ה' 12:00- 00:00 וימים ו'-ש' 9:30- 00:00

טלפון: 03-5461140

מודעות פרסומת