תגיות

,

מתכון למרק עגבניות עם קובה טונה, שום ועשבי תיבול

באדיבות טונה סטארקיסט

אחד הדברים שהכי כיף לעשות בחורף קר הוא להתפנק במרק חם כשבחוץ יורד גשם. טונה סטארקיסט מציגה מתכון חדש למנה אשר תחמם אתכם גם בימים הקרים וגם מכילה רק 280 קלוריות במנה.

קרדיט צילום ניר עצמון

קרדיט צילום ניר עצמון

קובה טונה במרק עגבניות, שום ועשבי תיבול

מצרכים (5 מנות):

למילוי הקובה

2קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי – מסוננות

2  כוסות בצל קצוץ דק

2/3  כוס ענפי סלרי קצוצים

1  כף שמן

1/2 כפית בהרט

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

למרק

5  שיני שום כתושות

1  כוס עלי נענע

1 כוס דחוסה עלי כוסברה

6  כפות רסק עגבניות

7 כוסות מים או ציר ירקות

1  כף פפריקה מתוקה

1  כפית בהרט

1/2  כפית פלפל שחור

קורט סוכר

1  כף שטוחה מלח

בצק לקובה

2  כוסות סולת

1  כפית מלח

1/4 כוס שמן

כ-1 כוס מים

אופן ההכנה:

להכנת המילוי

מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן, בצל וסלרי ומאדים עד שהבצל שקוף, מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים לטונה המסוננת, מערבבים היטב, מגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ) ומקפיאים ל20 דקות.

להכנת המרק

לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום ומדליקים להבה בינונית. לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות וממשיכים לטגן ולגרד את התכנית.

מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.

להכנת הבצק

מערבבים סולת ומלח בקערה, מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים. כעת מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.

מרטיבים את כפות הידיים במים, משטחים על כף היד כדור קטן של בצק, מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא ועוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים. חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה.

מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.

 

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קובות): אנרגיה (קק"ל): 280, פחמימות (גרם): 34

חלבון(גרם):13, שומן(גרם):11, שומן רווי(גרם):0.8, נתרן(מ"ג):428, סיבים תזונתיים(גרם):1.