תגיות

, ,

dscn7646

dscn7601

 

אני לא יכול לתאר את החיים ללא קמחים. אני יודע שיש שרגישים להם ומשתמשים בתחליפים. אני  משתמש המון בקמח בעיקר לשישי שבת. לאחרונה שופרסל הוציא  2 קמחים בסדרת מוצרי הפרמיום שלה שממש שווים.

המיוחד הוא האריזה האטומה עם פקק  מה שמבטיח טריות, ניקיון ונוחות שימוש ואחסון.

הראשון הוא קמח חיטה רך. "מיכל של 750 גרם  (7.90 ₪)  עם פקק לסגירה חוזרת. כשרות מהדרין.  מיוצר בלוקסומבורג.

קמח איכותי  רך ומעולה לעיבוד שמיוצר מחלקו הפנימי ביותר של גרעין החיטה ועבר ניפוי בטכנולוגיה מתקדמת שהופכת אותו לנח לעיבוד.

מהקמח הזה הכנתי עוגיות רולדה תמרים ( מקור המתכון קארין גורן)

dscn7780aa

המרכיבים

3 כוסות קמח פרמיום שופרסל

חצי שקית אפיה

100 גרם חמאה

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

שקית סוכר וניל

 

המילוי

3-4 כפות צימוקים

כוס אגוזי מלך

6 כפיות עמוסות ממרח תמרים

אפשר מעט קינמון

סוכר דק

ההכנה

מערבבים את היבשים, ממיסים את החמאה מעט ומערבבים את כל החומרים

עם כף עץ, ולשים ביד

מחלקים לשלש

פורסים, מרדדים למלבן כל שהוא ( שיתאים לתבנית) לא נורא אם מתפורר מעט ומתפרק בקצוות)

מורחים ממרח תמרים, מפזרים צימוקים ואגוזים. אפשר קינמון.

מגלגלים, מניחים בתבנית על ניר אפיה, חורצים את הרולדה לפרוסות בגודל הרצוי והסביר כמכת עד הבסיס.

מחממים תנור ל180 מעלות. אופים 35 דקות. מצננים מעט, מפזרים דרך מסננת סוכר דק. משלימים את החיתוך, מצננים ומאכסנם בקופסא במקום הכי גבוה במטבח…..

img_5518aaa

כמובן שהמילוי הוא ממרק תמרים של שופרסל, מומלץ! 5.4 ₪ והכי חשוב הוא מיוצר יל ידי חצר כנרת היצרן הכי טוב שיש!!

20170209_095113

הקמח השני

קמח חיטה רך תופח 8.90 ₪  כשר מהדרין בד"צ אותן התכונות ואותו היצרן

dscn7602

מכיל הרבה נתרן לעומת הקמח הרגיל 421 מ"ג (ל 100 גרם) לעומת 5 מ"ג בקמח הרגיל. אולי מחומרי ההתפחה שגם מייקרים אותו.

הכנתי ממנו עוגה לטו בשבט, מומלץ לעוגה אינגליש קייק וכל מה שדורש קמח תופח.

dscn7651

עוד מוצר מאתגר שעוד מעט יהפוך לאלפחורס זה ריבת חלב המיוצר על ידי מיה , 400 גרם 12.8 ₪

20170209_095105

שווה לצפות בו את האינגליש  קייק שתכינו.

 

מודעות פרסומת