תגיות

,

קפה ג'ו מציעה מתכונים מחממים לחורף: קציצות דגים ברוטב חריימה ו מחבת ירקות על מצע קוסקוס

קפה ג'ו – קציצות דגים ברוטב חריימה צילום רונן מנגן_resize_resize4

קציצות דגים ברוטב חריימה
חומרים לקציצות:
דג בורי מפולט וקצוץ
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב
ביצה
צרור כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
בצל סגול קצוץ דק
מלח, פלפל
מעט קמח

לרוטב:
6 כפות שמן
4 עגבניות מגורדות
3 כפות רסק עגבניות
פלפל חריף ירוק
2 שיני שום שלמות
2 כפות פפריקה
חצי כפית כמון
מלח, פלפל
1 כפית לימון כבוש
בין כוס לחצי כוס מים

הוראות הכנה
1. לערבב את כל חומרי הקציצות למעט הקמח ולתת למסה לנוח במקרר.
2. להכנת הרוטב- בסיר מטגנים את ממרח הגבניות מעט, מוסיפים את העגבניות המרוסקות. את
השום הפלפל החריף, תבלינים ומים. נותנים לרוטב להתבשל כ 40 דקות.
3. מתערובת הקציצות מכינים קציצות קטנות ושטוחות מקמחים מעט ומטגנים משני צדי הקציצה
ומעבירים לרוטב ומבשלים עוד כמה 15 דקות.
4. מוסיפים את הלימון הכבוש ומבשלים עוד מספק דקות.

מחבת ירקות על מצע קוסקוס

קפה ג'ו – מחבת ירקות על מצע קוסקוס צילום רונן מנגן_resize2

מרכיבים:
גמבה פרוס לרצועות
בצל סגול פרוס לרצועות
גזר חתוך לרצועות
5 פטריות חתוכות לרבעים
חופן שעועית ירוקה
חופן רוקט
כף שקדים פרוסים קלויים
שקית קוסקוס להכנה מהירה
5 כפות רוטב טריאקי

הוראות הכנה:
1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על השקית.
2. מחממים בווק מעט שמן ומקפיצים את כל הירקות כ 10 דקות, מוסיפים את רוטב בטריאקי
ומקפיצים עוד מספר דקות.
3. מסדרים את הקוסקוס בצלחת הגשה מעל מסדרים את הירקות ומעליהם את הרוטב ואת
השקדים.

מודעות פרסומת