תגיות

,

יקב היוצר – וירטואוזו גוורץ 2017 (צילום איל קרן)

לאחרונה נחשפתי ליין הזה באירוע של יקב היוצר.

מאפיינים: יין בגוון צהוב בהיר עם נגיעות ירקרקות. בעל ריחות של פריחת הדרים, פירות אקזוטיים: ליצ'י וקיווי, ותבלינים. יין רענן ועגול עם סיומת ארוכה ומלאה.

כרם גוורצטרמינר בשומריה (צפון הנגב). אדמת ליס, אקלים מדברי

הכרם נבצר בלילה של ה- 20 לאוגוסט 2017, המיץ הראשון הופרד וקורר. אחרי שפיה המיץ הנקי הותסס בטמפרטורה נמוכה במיכל נירוסטה עד לקבלת יין חצי יבש.

התאמה לאוכל: נוכחות היין מאפשרת שילובים עם מנות מגוונות: מלוחים לאפריטיף, מנות דגים, מנות אסיאתיות, שוקרות גארני – המאכל המקומי בחבל אלזס שבצרפת, גבינות מבושלות בעלות אחוז שומן גבוה וטעם בולט כמו רוקפור או מונסטר.

 

יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין משנת 1847, לפיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי בעל שם עולמי. המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן