תגיות

, ,

קרפצ'יו משולש  (ל 4סועדים)

2 סלקים בינוניים

צרור עשבי תיבול (מה שיש- מרווה, טימין, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, רוזמרין וכו')

1/2 ליטר חומץ

1/2 ליטר שמן סויה

1 כף סוכר

דלעת  פרוסה דק

2 חצילים קלויים

100 גרם גבינת רוקפור

100 גרם גבינת טולום

1 גביע קוטג'

גרידת לימון מלימון אחד

מעט מיץ לימון

50 גרם אגוזי ברזיל קלויים וקצוצים גס

50 גרם צנובר קלוי

50 גרם גרעיני דלעת קלויים

שמן זית

עלי מיקרו אפונה לקישוט ( אפשר גם עלים אחרים)

לסלק:

  1. מכינים את הסלק הצלוי- מחממים תנור ל200 מעלות. את הסלקים מניחים בתבנית, מפזרים עליהם את תערובת עשבי התיבול, מכסים בנייר כסף וצולים כשעתיים או עד שמחדירים לסלק סכין והיא יוצאת בצורה חלקה. מצננים מעט ומקלפים.
  2. מכינים את התחמיץ לסלק- מערבבים את השמן סויה והחומץ והסוכר ומתבלים במלח ופלפל. מכבים את הסלקים בתחמיץ ומאחסנים במקרר ל24 שעות לפחות (שהסלק יספוג את התחמיץ)
  3. בעזרת מנדולינה או סכין פורסים את הסלק וקורצים בעזרת קורצן לגודל הרצוי. מסדרים בין שני ניירות אפיה. חוזרים על הפעולה לפי מספר המנות.
  4. את החציל הקלוי קוצצים ובעזרת כף וקורצן מסדרים בין שני ניירות אפיה. חוזרים על הפעולה לפי מס' המנות.
  5. את הדלעת פורסים בעזרת מנדולינה או סכין. קורצים בעזרת קורצן או סכין לגודל הרצוי ומסדרים על נייר אפיה. מפזרים מעט אבקת סוכר ומיץ לימון ומניחים מעל נייר אפיה שני. חוזרים על הפעולה כמספר המנות. מומלץ להניח את הדלעת כשעה בטמפ' חדר.
  6. את כל הירקות מוציאים מבין הניירות ומניחים על צלחת.
  7. מפזרים מלח ופלפל שחור.
  8. מתבלים את הקוטג' במעט גרידת לימון, מיץ לימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית. מניחים תלולית במרכז הדלעת. על החציל מניחים מעט מגבינת הטולום ועל הסלק, מעט מגבינת הרוקפור.
  9. שמים את האגוזים. אגוז ברזיל מעל הסלק, צנובר מעל החציל וגרעיני דלעת מעל הדלעת. מזלפים מעט שמן זית ומקשטים: עלה פטרוזיליה על החציל. עלה מיקרו אפונה מעל הדלעת ועלה מיקרו סלק  על הסלק.