תגיות

,

השף רונן דברת בלוך פתח ביוני 2020 את דיאלנה ("שלנו" במרוקאית) – מסעדת פרנה בר בשוק מחנה יהודה. לפני מספר ימים  נפתחה המסעדה מחדש והשבוע משיק דברת בלוך את תפריט הלילה למבלים בבר.

צילום – דניאל לילה

רונן דברת בלוך, אחד השפים הגדולים שהיו בישראל ומזוהה עם מטבח שף מוקפד, החליט לאחר שנים בחו"ל ושהיה מתחת לרדאר, לחזור ולפתוח בירושלים, עיר מגוריו, מסעדה על טהרת המאכלים המרוקאיים המחברת בין זכרונות ילדותו ואמירותיו הקולינאריות כשף.

דיאלנה עבור דברת בלוך הוא מקום המסמל חזרה לשורשי ילדותו בנתיבות, שם התחנך על ברכיה של סבתו רשליקה. בדיאלנה מגיש דברת בלוך את פרשנותו האישית לתבשילים בבישול ארוך כמו לוקוס מתובל באריסה ותבלינים, שקדי עגל ואסאדו בציר בקר שישודכו לפרנה לוהטת ומוגשים לצד שלל סלטים בעבודת יד.

"אחרי שנים שהתמחיתי במטבח מולקולארי ששם דגש על יצירתיות ודיוק, ובחודשים הראשונים של הקורונה שביליתי בבית עם משפחתי הבנתי שאין כמו אוכל של הבית שלי, או יותר נכון של הסבתא המרוקאית שלי ולכן פתחתי ביוני את דיאלנה- האינטרפרטציה שלי לאוכל שעליו גדלתי בצורה הכי פשוטה וכנה" מספר דברת בלוך ומוסיף "לאחר הסגר השלישי הבנתי שחייבים לפתוח שוב את המקום שהיה סגור חודשים רבים והפעם עם טוויסט נוסף- הוספתי תפריט לילה כדי לחזק את המקום שיהפוך לבר מגניב בלילה ואחד היפים בירושלים. אני מזמין את כולם לבוא להתרשם מהמקום היפייפה, האוירה המגניבה והאוכל הטעים שלי".

ומה בתפריט הלילה חדש:

בהתאם לקונספט הייחודי של הפרנה בר משולבות בתפריט הלילה החדש מנות מהמטבח הצפון אפריקאי עם נגיעות אישיות של השף כמו: סיגר חלקי פנים וצארמלה שמזכיר נשכחות (35 ₪)  , מרגז אמיתי ספייסי וסלט עגבניות חריף ( 35 ₪) , סיניה של סלטים מבית אמא ופרנה ( 25 ₪) , שקדי עגל חריפים במיני פרנה ומיני פרנה וטחול של לוגסי ( 35 ₪).

בדיאלנה מציעים מגוון צנוע אך מדויק של שש מנות שיתחלפו מדי שבוע ויוגשו אך ורק בפרנה שמנמנה ולוהטת:

• עופות שלמים עופות שלמים שנצלו בטאבון במרינדה 24 שעות משולבים בכרישה שום ירוק ופלפל חריף 49 ₪

• תבשיל שמזכיר את סבתא רשליקה בשר לוקוס על הסכין, כוסברה, אריסה, שום קצוץ דק 55 ₪

• נתחי לחי עגל שבושלו 5 שעות לפני שנכנסו לרוטב סמיך שלציר בקר, גרגירי חומוס וארטישוק 55 ₪

• אסאדו עצם במעשנה שפורק בידים ובושל בציר בקר ונגיעות חריפות 56 ₪

• טחול ממולא משולב בטעמים שמזכירים נשכחות  63 ₪

• שקדי עגל נימוחים ולבבות בקר שנצלו על אש גלויה ובושלו אט אט ברוטב שמזכיר לסבתא נשכחות 75 ₪

להעצמת החווייה הקולינרית, מוצעים צ'ייסרים של ערק ב-10 ₪ בלבד. בנוסף במקום תפריט אלכוהול עשיר.

חלל המסעדה עוצב על ידי רונן דברת בלוך בעצמו, שעיצב המקום כבר רחב ומרפסת פתוחה עם פינות ישיבה מפוזרות באווירת שוק מקומית.

צילום – דניאל לילה

צילום – דניאל לילה

דיאלנה- שוק מחנה יהודה רחוב אגריפס 127 ירושלים 050-9888127

כשרות- רבנות ירושלים.

שעות פעילות: ימים א'-ג' 11:30- 23:00.  

         ימים ד'-ה' מ11:30 עד אחרון הלקוחות.

                      ו'- 11:30- 16:00.             

         מוצ"ש 23:30- אחרון הלקוחות.