תגיות

, , ,

אורז יסמין עם צימוקים ומשמש

מתכון לאורז יסמין של "תומר"

בהשראת חיים כהן

מומלץ לשטוף את האורז

אני השרתי  במים חמים ושטפתי.

המרכיבים

כוס- כוס וחצי אורז ל 6-8 מנות

חצי כפית כורכום

רבע כוס שמן קנולה

8 משמשמשים חתוכים כ"א ל 6

חצי כוס צימוקים בהירים הושרו במים רותחים וסוננו

2 תפוחי אדמה פרוסים

 מים לפי הנדרש ( לא ממש מדדתי)

מלח

שמיר קצוץ

מי שלא אוהב מתוק ישים אפונה במקום משמש

ההכנה

מחממים כשני כוסות מים עם כורכום בסיר וכף שמן לערך

מבשלים את האורז השטוף 5 דקות מסננים לתוך קערה.

מייבשים את האורז.

מערבבים את האורז עם המשמש, צימוקים ושמיר.

בסיר מוסיפים את השמן מלח ופלפל ו כוס מים מרתיחים ומחצית מצרפים לקערה עם מי הכורכום המסוננים.

במקור רשום לצרף ולצפות התחתית הסיר פרוסות תפ"א לקבלת תאדיג, כף עשיתי, אני ממליץ לטגן קודם את תפוחי האדמה. אחרי פריסת תפוחי אדמה בתחתית יוצקים לסיר את האורז. מבשלים 7 דקות. מוסיפים את המים מהקערה שבצד, עד כיסוי. אפשר לפזר צימוקים נוספים מעל, זה לא משמעותי. מכסים ביריעת ניר אלומיניום ודוחסים את המכסה לאטימה מוחלטת.

לבשל על אש קטנה על ברזל מפריד שעה רבע שעה לפני הסיום להגביר את האש לחזקה  לצריבה של התפוחי אדמה.

מכבים משאירים סגור 20 דקות והופכים על כלי הגשה