תגיות

, ,

לכבוד ראש השנה וחגי תשרי, "תבואות" מציעה קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי, להכנת מגוון מאפים, לחמים, עוגות, עוגיות, פשטידות, קישים ועוד.

צילום – אייל גרניט

קמח כוסמין מלא 100% של "תבואות" נטחן מהגרעין בשלמותו, והוא עשיר בערכים תזונתיים ובהם סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים כברזל, סידן ואשלגן. בהשוואה לחיטה הרגילה, הרכב ומבנה חלבון הגלוטן שבכוסמין מאפשר עיכול נוח יותר עבור מי שרגיש לגלוטן (אך הוא לא מתאים לחולי צליאק).

הקמח נארז מיד לאחר טחינתו וניפויו באריזה מבוקרת, בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים ומייתרת את הצורך בניפוי ובאוורור הקמח. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור.

כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית וכשרות מהדרין הרבנות ת"א יפו.

מחיר: 15.90 ש"ח למשקל 1 ק"ג.

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע, מכולות וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.

אני הכנתי פוקצ'ה מדהימה בטעם עשיר

"תבואות" מציעה מתכון ללחם מהיר הכנה עם קמח כוסמין מלא ובירה – וללא שמרים או התפחה

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

לחם מקמח כוסמין מלא – צילום – freepik

מצרכים

2 כוסות קמח כוסמין 100% מלא ללא צורך בניפוי של "תבואות"

1 כוס קמח לבן מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית מלח הימאליה דק של "תבואות"

1 בקבוק בירה קטן (330 מ"ל)

3 כפות סילאן של "תבואות"

מעט שמן זית להברשה

לקישוט: 1/3 כוס שומשום

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל- 180 – 200 מעלות (תלוי בעוצמת התנור)
  • לרפד תבנית לחם או אינגליש קייק (אם חד פעמית – 2 תבניות) בנייר אפייה
  • לערבב קמחים, אבקת אפייה ומלח
  • להוסיף בירה וסילאן ולערבב רק עד שהחומרים אוחדו (אם לשים יותר מדי הלחם יצא קשה). על הבצק להיות מעט רך ודביק. אם הוא יבש – להוסיף 1 כף מים ולבדוק אם צריך להוסיף עוד
  • לשמן מעט את הידיים ולשטח מעט את הבלילה בתבנית
  • להבריש את החלק העליון בשמן. לפזר שומשום
  • לאפות 30 – 40 דקות או עד שהחלק העליון מתקשה. לנעוץ קיסם: עליו לצאת עם מעט פירורים לחים
  • להוציא את הלחם מהתבנית ולהניחו על רשת התנור (ללא נייר האפייה) לעוד 5 – 10 דקות
  • לקרר לפני שפורסים

גיוון:

  • להוסיף לבלילה 1.5 כפיות זעתר / 1/3 כוס עגבניות מיובשות ומסוננות / 2 כפות זיתים קצוצים / 3/4 כפית קינמון / שברי אגוזים / חמוציות / צימוקים / פלפל חריף קצוץ
  • במקום שומשום אפשר לפזר שיבולת שועל שלמה / קצח / גרגרי קימל / גרגרי כורכום

הערות:

  • אפשר להשתמש בבירה לבנה או שחורה. השחורה (מאלט) תוסיף מעט מתיקות וצבע
  • מומלץ לאכול ביום ההכנה. למחרת רצוי לטסטר או לחמם מעט בתנור
  • ניתן להקפיא