תגיות

, ,

עוגת לחם סקוטית

באדיבות מלון הילטון

הקונדיטורית אמירה רוזנפלד . (בתצלום עם העוגה שאך יצאה מהתנור)

מרכיבים ל 8 מנות:

ככר לחם לבן , חלה או בריוש קרוע לחתיכות קטנות 0כ 300 גר)

ליטר חלב

100 גר אבקת סוכר

125 גר חמאה מומסת

3 ביצות טרופות

2 כפיות תמצית וניל

חמאה לשימון התבנית

 300 גר סוכר חום כהה

200 גר סירופ זהב

400 מ"ל מים

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה בחמאה המומסת.

בקערה גדולה מערבבים את החלה, החלב, הסוכר, החמאה, הביצים ותמצית הוניל לכדי בלילה. יוצקים לתבנית

בסיר מביאים את הסוכר החום, סירופ הזהב והמים לרתיחה תוך בחישה מתמדת במשך דקה. יוצקים בזהירות את תערובת הסירופ החמה על תערובת הלחם.

אופים בתנור בחומם מראש כשעה עד שהתערובת רוטטת ושחומה.

מגישים חם או קר.