תגיות

, , , ,

מתכון של אהרוני מהימים של ערוץ 10

אהרוני גורמה מארח את שף דידי בן הרוש

צילום תכנית ערוץ 10

| 7.9.2009

בן-ארוש-דידי.-צילום-מסך-ערוץ-10

מצרכים:
4 פילה לוקוס כ-180 גרם, עם העור
12 שרימפס גדולים, קלופים
מעט חמאה
שמן זית

לרוטב:
2 כוסות ציר דגים
3-4 כוכבי אניס
60 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס

חבילה פטוצ'יני

לשמן הדרים:
6 כפות שמן זית
כף קליפת לימון מגורדת
כף קליפת תפוז מגןרדת
חצי כפית כמון
8 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
עלי בזיליקום שלמים

אופן הכנה:
– שמים בסיר קטן את ציר הדגים וכוכבי האניס ומערבבים פנימה את החמאה לסירופ סמיך
– מחממים את שמן הזית עם קליפות ההדרים והכמון
– שמים במחבת מעט חמאה ושמן זית
– ממליחים ומפלפלים את פילה הלוקוס וצורבים במחבת מכל הצדדים
– מעבירים את הדגים לתבנית חסינת חום ושמים בתנור לכמה דקות, עד שהדג עשוי
– מבשלים את הפטוצ'יני במים, מסננים ומקפיצים במעט חמאה
– צורבים את השרימפס על מחבת חמה
מסדרים את המנה:
– מגלגלים את הפטוצ'יני סביב מזלג ומניחים במרכז צלחת
– מערבבים אל שמן ההדרים את עלי הבזיליקום הפרוסים, ויוצקים מעט על הפסטה
– מניחים על הפסטה את הדג ועליו את השרימפס
– יוצקים מסביב את הציר המצומצם, מטפטפים על הכל מעט משמן ההדרים ומניחים מעל עלי בזיליקום טריים

שף דידי בן הרוש יליד 1969 והבעלים של מסעדת קבלייר בירושלים,  השף למד והתחיל לבשל

מספרים של… אהרוני,  כן ממש כך הוא אומר ( איזה חמוד)

השף השתלם כמובן במסעדות צרפתיות בעלות 3 כוכבי מישלן, וגם כפי שהבנתי למד סגנון איטלקי.

אהרוני מתאר את המסעדה שלו קבלייר כביסטרו קלאסי.

ומה הוא אוהב לאכול? לחם טרי וחמאה.

השף הכין לנו פילה לוקוס ושרימפס מנה קלאסית קצת מורכבת אבל שווה

אז תכינו מחבתות וחמאה ונתחיל

מרכיבים:

4 נתחים יפים בשרניים של לוקוס ללא אדרות כמובן

12 יח' שרימפס נקיים

חמאה

שמן זית

  • משף מטגן בחמאה ושמן זית

את הדגים מטגנים בהתחלה על הצד של העור בכף חמאה ושמן זית כדקה, הופכים ממליחים מפלפלים ומטגנים כחמש דקות את הצד הבשרני עד להזהבה. בהמשך זה יכנס לתנור ב200 מעלות ל 7 דקות בתבנית.

את השרימפס הנקיים צורבים גם בחמאה ושמן זית ומכניסים גם לתנור חם לדקותיים.

כעת רטבים:

לרוטב הדרים:

כף קליפת לימון

כף קליפת תפוז

1/2 כפית כמון

כמה עלי בזיליקום חתוכים

רבע כוס שמן זית

רוטב זה ישמש זילוף על הפטוצ'יני עליו יונח דג וארבעה שרימפסים לסועד.

רוטב ציר דגים

מצמצמים 2 כוסות ציר דגים

מוסיפים 50 גרם חמאה

פלפל גרוס ומלח

אפשרי 3 כוכבי אניס ( לא חובה)

רוטב זה ישמש לקישוט וטעם סביב המנה

דידי בן ארוש. צילום עומר מירון

אהרוני הכין עגבניות ממולאות בסביצ'ה דג אינטיאס.

תודה לשף על המתכון הנפלא