את סוף השבוע האחרון ביליתי במלון הולידיי אין אשקלון כאורח הרשת והשף המהולל גיא פרץ לרגל סוף שבוע קולינארי עם כוכבי המאסטר שף.

 

צילום מרינה גולדשטיין

 

מלון הולידיי אין נמצא לחוף הים של אשקלון מרחק פחות משעה מתל אביב.

יש לו 215 חדרים וכיף להתארח בו וגם לטייל בטיילת הנאה לשפת הים.

כעת עם עונת הפריחה בנגב זו אופציה נהדרת לבלות סופ"ש.

 

יום חמישי הוא הערב הראשון של סופי שבוע במלון. שף המלון אלכס טונקונג,

סיים להכין את ארוחת הערב אשר תכנן ורקח השף גיא פרץ הממונה על התחום הקולינארי במלון ומנהל את מסעדת גספאצ'ו הסמוכה.

אולם מעבר לכל המטעמים שאתאר שהכינו שם ומעבר לכל הצילומים שצילמתי שם, במרכז הערב הזה וימים שלאחריו עמד אדם אחד במרכז: אלקנה ביטון, הכבאי שכיכב בתחרות המאסטר שף, וזכה כאן להערכתי הגבוהה ביותר.

 

בעת התחרות אלקנה הפליא אותי ולא לחיוב בעת שהכין לחם ממולא בבשר.

כמה הבדל יש בין צפייה במרקע לבין פגישה פנים מול פנים עם האיש ויצירתו.

תמיד אני חש בחוסר הזה של הריחות והטעמים בתוכניות אוכל ובישול.

 

כאן בערב הזה אלקנה הכין את הלחם הממולא שלו. זהו בצק מיוחד, בגט רוסטיק צרפתי אפוי על לבנים מבצק מחמצת, ממולא בבשר בקר טחון עם תבלינים. אני רוצה לומר לכם , מעדן!

 

אני ומרינה גולדשטיין לא התאפקנו, אלקנה כל כך חם וחברותי שביקשנו ממנו לשבת עימנו לראיון מצולם.

 

אני חייב לומר שכעת אני מבין עד כמה היה אלקנה נחוש לנצח בתחרות ועד כמה הוא בניגוד לאחרים עושה משהו עם "הזכייה" שלו ( מבחינתנו כעת הוא המנצח) ועצם העובדה שהוא קיבל מלגה ללימודי קולינריה בכית הספר שמתקיים בהולידיי אין אשקלון, ובכך שהוא הולך ללמוד את רזי המקצוע – יש לנו שף מוכשר ומבטיח לעתיד.

 

למחרת היום פגשנו שוב באלקנה הפעם בסדנת בשרים במסעדת גספאצ'ו.

כאן הפגין אלקנה את הידע והגישה שלו לבשר. הנחישות והביטחון העצמי שלו

ראויים להערצה, המקום הומה אדם ואלקנה מסביר ומדגים צעד אחרי צעד כיצד לוקחים נתח אנטריקוט מיושן משובח ומכינים ממנו נתחים ומניפות, ואת כל זה הוא מניח אחר כבוד על סלט חסה עם פטריות. יבורכו הידיים אלקנה.

 

סמדי הכינה כמנהגה תבשילים, אורז עם שמיר ופולים ירוקים, וגלדי שומר ממולאים בבשר מבושלים ברוטב עם ארטישוק ואפונה.

 

לצערנו אביבה נעדר בסופ"ש זה עקב מחלה עונתית.. אבל מרחוק אני מפרגן לה כי כל כך אהבתי את הגישה שלה והידע שלה.

 

כפי שציינתי התארחנו במלון ופרט לסדנה כמובן שנפגשנו עם האוכל בחדר האוכל וזאת בניצוחו של השף גיא פרץ.

 

גיא פרץ הוא בעל עבר עשיר קולינארית, זה מתחיל בבית סבו וסבתו, סבא שהיה קצב וסבתא בשלנית לעשירי מרוקו, ואימא שלימים הייתה שפית וניהלה מטבחים. גיא למד טבחות בארץ ובחו"ל והקולינריה זורמת בדמו. גיא הוא האיש שהקים את מסעדת "אורו" בגאליה. והאוכל שלו בין היתר כפי שאתם מבינים מתמקד גם ובעיקר באוכל מרוקאי אבל עם הרבה פיוז'ן לתחומים אחרים.

כעת את  הידע שלו הו חיבר לתוך ספר " קסם הבישול המרוקאי" שנראה לי ראוי לפוסט משל עצמו.

 

כמנהל התחום הקולינארי במלון טביעת כף ידו וכישרונו מורגשת בארוחות המלון ולרגעים אתה פשוט שוכח שאתה בחדר אוכל של מלון ולולא ההמולה  שם אתה יכול לדמיין מסעדת גורמה.

 

הגישה לאוכל כאן מקבלת כבוד משלה. אהבתי את הדוכנים עם ההגשות המיוחדות. קשה לי לזכור הכל…

כמובן הבגט הממולא של אלקנה

 

טורטיות פתוחות ועליהן בשר וירקות טעמים

 

קציצות קבב שיצקתי עליהן טחינה

 

הטפאסים שגיא מכין

 

החלווה של אלוואדי

 

הסלטים..

 

העוגות והקינוחים

 

הדגים של ארוחת הבוקר

 

 

הבשרים של ערב שבת והפסטייה המרוקאית

 

הקוסקוס המלא ובשר ראש ולחי עם חומוס ישתבח שמו

 

ארוחת הבוקר של שבת עם הג'חנון והצ'יזיקי והכל, הכל כל כך טעים

ארוחת הבוקר של יום שישי

 

מלון הולידיי אין בנוי כתפוז מפולח, בכל פלח ופלח ממנו תמצא את מה שחפצה נפשך בעת חופשה. כמו בכל תפוז פה ושם יש חרצנים, לא הכול מושלם אבל הסך הכול המיקום הנוח, האוכל המשובח, החדרים הנוחים, הקרבה לטיילת ולים ולנופי הנגב כל אלו עושים לי חשק לחזור לשם כאורח מהמניין.